Prejsť na obsah

V Košiciach a okolí je zákaz vstupu do lesa

Od dnešnej polnoci (sobota 23. júla 00.00 hod.) až do odvolania platí na základe rozhodnutia štátnych orgánov zákaz vstupu do lesa a jeho využívanie verejnosťou na celom území mesta Košice a v okrese Košice-okolie. Deje sa tak z dôvodu enormného nebezpečenstva vzniku požiarov a už prebiehajúcich požiaroch na lesných pozemkoch neďaleko Košíc.

,,Kvôli pretrvávajúcim vysokým teplotám, nedostatku zrážok a výraznému poklesu vlhkosti, padnutých konárov a lesných podrastov musia voľnočasové turistické aktivity širokej verejnosti v uvedenom období ustúpiť, pred rizikami vzniku hospodárskych a environmentálnych škôd na lesných porastoch spôsobených požiarmi,“ informujú Okresný úrad Košice a Košice-okolie.

Z toho dôvodu sa na neuskutoční ani plánované slávnostné otvorenie cyklistickej a pešej promenády na Starej spišskej ceste naďaleko neďaleko Bankova v smere na Alpínku, ktoré sa malo konať v sobotu popoludní. O novom termíne budeme fanúšikov zdravého pohybu informovať. Naopak, v plánovanom termíne v sobotu 23. júla od 13.00 hod. sa bude konať slávnostné otvorenie Ovečka KE.CY kiosku v Čermeli.