Prejsť na obsah

V Košiciach budú návštevníkov majstrovstiev sveta v hokeji vítať orientačné tabule a dobrovoľníci.

Organizácia dopravy počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji (MSĽH) v Košiciach pokračuje podľa plánu a organizačný výbor sľubuje, že obmedzenia v okolí Steel Arény nebudú väčšie, ako sú v súčasnosti. Pred novinármi to dnes prisľúbil riaditeľ organizačného výboru MSĽH pre Košice Petr Handl. Welcome desky a dobrovoľníci "Návštevník majstrovstiev sveta sa od vstupu do hlavných prístupových bodov v rámci hromadnej dopravy teda letiska, autobusovej a železničnej stanice, sa stretne s takzvanými welcome deskami, ktoré ich nasmerujú na najbližšie spoje mestskej hromadnej dopravy," povedal splnomocnenec primátora pre MSĽH Otto Brixi.
Spresnil, že na týchto miestach budú dobrovoľníci, ktorí návštevníkom mesta rozdajú sprievodcov, mapy a ďalšie materiály, ktoré by im mali zabezpečiť jednoduchú orientáciu v meste.
Z letiska bude v pravidelných intervaloch premávať autobusová linka číslo 23, ktorá bude posilnená aj v časoch príletov mimoriadnych liniek. Zo železničnej stanice budú posilnené električkové spoje k Steel Aréne a do centra mesta.
Vyčlenia záchytné parkoviská Mesto vyčlenilo tri záchytné parkoviská pri hotelovej akadémii, pri Jumbo centre a pri amfiteátri. Tieto budú slúžiť pre autobusy s fanúšikmi. "Z týchto záchytných parkovísk sa návštevníci dostanú ďalej buď peši, alebo mestskou hromadnou dopravou," dodal Brixi.
"Na všetkých šiestich prístupových cestách do Košíc sa návštevníci stretnú s navigačnými tabuľami, ktoré ich nasmerujú na najbližšie záchytné parkovisko. Podobné tabule budú slúžiť aj pre navigáciu k takzvanej Fan Village dediny fanúšikov, aj k samotnej Steel Aréne," spresnil ďalej Brixi.
Takýchto záchytných parkovísk bude celkom osem a malo by na nich nájsť parkovacie miesto až 2000 automobilov.
Obmedzenia pri Steel Aréne V okolí Steel Arény bude doprava obmedzená a odklonená na vedľajšie cesty, tak aby bola zachovaná bezpečnosť návštevníkov. Priamo pri Steel Aréne budú zriadené zastávky MHD, aby prístup na zápasy bol čo najpohodlnejší.
V okolí železničnej stanice, v mestskom parku a na Hlavnej ulici, kde sa dlhodobo koncentrujú neprispôsobiví občania, zabezpečí mestská polícia v spolupráci s Policajným zborom SR zvýšené hliadky a ako povedal náčelník mestskej polície Juraj Bukuš, kontroly budú prísnejšie.
"Pre tých, ktorí neposlúchnu nariadenia policajtov zabezpečíme aj záchytné miesto," dodal Bukuš.

zdroj: Korzár