Prejsť na obsah

V Košiciach otvárajú po rekonštrukcii dva mosty

Mesto Košice investovalo do rekonštrukcií troch mostov v tomto roku 2,1 milióna eur. Všetky stavebné práce prebiehali počas plnej premávky, doprava bola v každom smere zúžená do jedného jazdného pruhu. Vďaka transparentným verejným obstarávaniam sa podarilo znížiť ceny rekonštrukčných prác o vyše 500 000 eur, čo predstavovalo 30-percentnú úsporu oproti predpokladaným cenám.

Oddnes sa môže jazdiť po moste na sídlisku Dargovských hrdinov

Havarijný stav rekonštruovaných mostov cez Hornád a Mlynský náhon na Hlinkovej ulici, resp. pri OC Laborec, spôsobila zanedbaná údržba a enormné dopravné zaťaženie, s ktorým sa v čase ich výstavby nepočítalo. Dobrou správou je, že každodenné zdržania a zápchy, ktoré zažívali motoristi a cestujúci v MHD počas ich opráv, sa v týchto dňoch postupne končia.

V štvrtok predpoludním sa po takmer ôsmych mesiacoch rekonštrukcie zavŕšia dopravné obmedzenia na moste pri križovatke Sečovská cesta a Trieda generála Ludvíka Svobodu pri OC Laborec. Most tak bude opäť plne prejazdný. Doprava po ňom bude vedená v oboch smeroch a v dvoch jazdných pruhoch. Na Maurerovej ulici bude úsek pod týmto mostom ešte niekoľko dní uzavretý. Autobusy MHD a motoristi by ho mohli začať využívať v polovici decembra.

Zrekonštruovaný most cez Hornád poslúži motoristom od nedele 

Na konci tohto týždňa by mal byť opäť kompletne sprejazdnený aj most cez rieku Hornád. Motoristi tak na ňom budú môcť prvýkrát po deviatich mesiacoch využiť jeho všetky štyri jazdné pruhy. Od marca tohto roku sa na Hlinkovej ulici postupne zrekonštruovali obe časti mosta ponad Mlynský náhon (ten sa sprejazdnil v septembri) a pravá strana mosta cez Hornád v smere do centra.

V týchto dňoch prebiehajú záverečné práce na jeho druhej strane v smere k železničnej trati a obchodným centrám na Trolejbusovej ulici. Ak to počasie dovolí, bude naň cez víkend nastriekané vodorovné dopravné značenie. Ak to nebude možné, obe časti cesty budú dočasne oddelené zábranami.