Prejsť na obsah

V Košiciach vzniknú nové pracovné miesta

V utorok 14. júla 2016 v košickom Auparku slávnostne otvorila svoje priestory v Košiciach nová IT spoločnosť Freudenberg IT, globálny poskytovateľ IT služieb. Otvorenie pobočky na Slovensku je súčasťou stratégie spoločnosti byť blízko ku svojim zákazníkom, prevažne stredným výrobným spoločnostiam a poskytovať im služby s najvyššími štandardmi bezpečnosti a dostupnosti. 

Otvoreniu predchádzalo prijatie zástupcov spoločnosti primátorom mesta Košice v priestoroch Historickej radnice. „Vítam váš záujem o investovanie v našom meste. Zároveň som veľmi rád, že vám môžem predstaviť Košice - mesto rozvinutého priemyslu, kvalitného školstva, vedy a výskumu, bohatého spoločenského, kultúrneho a športového života, mesto zaujímavých prvenstiev,"povedal na úvod primátor Richard Raši. Na tlačovej konferencii prezentovali účastníci Freudenberg IT, ako súčasť rodinnej spoločnosti Freudenberg, ktorá globálne zamestnáva 40 000 zamestnancov v 60 krajinách vo viacerých odvetviach.

„V Košiciach sa aj vďaka združeniu Košice IT Valley vytvorilo prostredie, ktoré je atraktívne pre kvalifikovaných IT odborníkov a technologické podnikateľské projekty. Freudenberg IT vstupuje do už existujúcej spolupráce medzi univerzitami, samosprávou a ďalšími IT spoločnosťami s cieľom doplniť ponuku pracovných príležitostí pre skúsených odborníkov v oblasti SAP, Cloudu a IT infraštruktúry," uviedol Horst Reichardt, prezident Freudenberg IT. Freudenberg IT v Košiciach sa zaradí ako dvojička k úspešnej pobočke v Mexiku, ktorá bola otvorená pred dvoma rokmi v meste Puebla a aktuálne zamestnáva už viac ako 180 IT špecialistov. Spoločnosť do konca roka 2016 vytvorí v Košiciach desiatky pracovných miest pre talentovaných IT odborníkov na seniorskej úrovni.

Zákazníkmi Freudenberg IT v Košiciach budú najmä stredne veľké, prevažne výrobné spoločnosti v európskych krajinách. Košičania však budú poskytovať IT služby a vývoj softvérových riešení aj u amerických zákazníkov v rámci európskeho časového pásma, čo im umožní pracovať s najnovšími technológiami na IT trhu.

„Freudenberg IT v Košiciach sa pripája ku úspešným pobočkám v Európe, Ázii a Amerike. Slovenská spoločnosť sa stáva súčasťou nových strategických partnerstiev, aj s novými výzvami v podobe zaujímavých medzinárodných projektov a tendrov," dodal Horst Reichardt, prezident Freudenberg IT. Pri výbere lokality spoločnosť zvažovala 15 európskych krajín. Slovensko a konkrétne Košice mali najlepšie výsledky v IT infraštruktúre, miestnom podnikateľskom prostredí, vybavenosti, schopnosti ľudí a dostupnosti.