Prejsť na obsah

V pondelok si dávajte veľký pozor na poľadovicu!

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal kvôli pondelkovej poľadovici výstrahu 2. stupňa. Napriek tomu, že všetky mechanizmy zimnej údržby sú už od nedeľného obeda v plnej pohotovosti, mrznúci dážď a nízke teploty zhoršujú podmienky na chodníkoch a cestách na území mesta. Mesto zapojilo do údržby aj záujemcov prostredníctvom aplikácie Zimná údržba, avšak vzhľadom na poveternostné podmienky je možné, že posyp nebude účinný dostatočne dlho a poľadovica sa na niektorých miestach v ranných hodinách opäť objaví. Vyzývame preto Košičanov, aby dbali na zvýšenú opatrnosť, aby nedošlo k zraneniam.

V uliciach mesta je aj všetka dostupná technika Kositu

Všetku dostupnú techniku na preventívny posyp komunikácii má už od nedele v uliciach aj spoločnosť Kosit, ktorá pre mesto zabezpečuje zimnú údržbu.  

„Posypový materiál tvorí kamenná drvina frakcie 4 až 8 mm v kombinácii s priemyselnou soľou s protispekacou prísadou. Napriek opakovaným prejazdom techniky situáciu komplikuje mrznúci dážď a pre vodičov môžu byť náročnejšie úseky s klesaním a stúpaním komunikácií. Práce na zimnej údržbe budú prebiehať nepretržite až do odvolania," skonštatovala Slavomíra Brzová zo spoločnosti Kosit.

Ako doplnila, všetkých vodičov i chodcov, ktorým povinnosti nedovoľujú ostať doma, žiadajú o maximálnu opatrnosť a vzájomnú toleranciu.