Prejsť na obsah

Vyhrážal sa policajtom

Dňa 09. 06. 2017 v ranných hodinách na stanicu Mestskej polície Košice - KVP (MsP) telefonoval neznámy muž, ktorý sa dožadoval uviesť osoby, ktorá ho udala a on dostal pokutu.

Neznámemu požadované nebolo poskytnuté na čo začal byť agresívny a vyjadroval sa vulgárne s rasistickým podtónom s tým, že keď príde na stanicu MsP rozbije dvere a všetkých pozabíja. Takéto telefonáty neznáma osoba opakovala niekoľkokrát.

Neskôr sa na stanicu MsP dostavil neznámy mladý muž, ktorý uviedol, „Prišiel som si to s Vami vyriadiť za tú pokutu, to ja som volal, všetkých Vás pozabíjam". Na otázku či svoje vyjadrenia myslí vážne odpovedal kladne. Osobe bola obmedzená osobná sloboda, bola zistená totožnosť, bola vykonaná bezpečnostná prehliadka a boli jej nasadené služobné putá. Následne bola odovzdaná na príslušnom Obvodnom oddelení Policajného zboru v Košiciach pre podozrenie zo spáchania trestných činov: Útok na orgán verejnej moci, Nebezpečné vyhrážanie a Podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.