Prejsť na obsah

Workshop pre mladých dídžejov - ale iba vážne

DJ AT WORK je špecifický projekt prezentačno - edukatívneho charakteru zameraný na vzdelávanie, komunikáciu i konfrontáciu na čo najvyššej úrovni a na skvalitňovanie nezávislej hudobnej scény na Slovensku. Má ambíciu prezentovať nie len odborníkov dj – skej a producentskej elity v rámci európskeho kontextu, ale predovšetkým ponúknuť priestor mladým, ambicióznym ľudom so záujmom o dj – ing ako remeslo, získať potrebné odborné vedomosti a zručnosti. Špecifikom projektu je osobná účasť zvučných mien, profesionálov z danej oblasti, ktorí sa pre účely tohto projektu stanú lektormi, a formou seminárov a workshopov sa s návštevníkmi podelia o teoretické i praktické vedomosti a zručnosti, odprezentujú najnovšiu dj – skú techniku, hardvérové a softvérové novinky.

DJ AT WORK je rozložený do troch dní 4., 11. a 18. decembra 2009, kedy budú prebiehať dj – ské a producentské workshopy, ako aj súťaž dj – ov – turntablistov. Široká verejnosť sa môže zúčastniť prezentácií techniky a večerných afterpárty k jednotlivým podujatiam, na ktorých sa predstavia spomínaní lektori. DJ AT WORK je určený predovšetkým pre dj – ov a producentov elektronickej hudby, nadšencov dj – ingu, mladých ambicióznych dj – ov, ale i pre laickú a odbornú verejnosť. „Chceme nepriamo nadviazať na pred časom nami realizované podujatia /DJ BATTLE 06/. V zásade chce projekt vybudovať platformu DJ súťaže/slovenská obdoba DMC World DJ Championship/, kde by si mohli zmerať svoje "sily" nielen slovenskí ale i zahraniční DJ-i. Súčasťou projektu sú aj workshopy zamerané na samotný DJ-ing a na výrobu elektronickej hudby založenej na počítačovej línii. Semináre budú prebiehať počas celého dňa rozdelené do na seba nadväzujúcich kategórií, a popri tom paralelne pobežia prezentácie technológií, hardvérových i softvérových noviniek", uviedol zástupca Snap Wav, organizátor podujatia. Projekt si kladie za cieľ skvalitňovať domáce tvorivé prostredie v oblasti tvorby elektronickej hudby a DJ – ingu. „Týmto podujatím chceme podnietiť existujúcich aktérov, ako aj nabudiť začínajúcich tvorcov. Zároveň formou výuky a súťaže chceme podporiť nie len vedomostný potenciál, ale aj praktické skúsenosti po diskusii s renomovanými lídrami európskeho formátu. Prirodzene, takýmto spôsobom chceme vytvoriť priestor pre živú diskusiu a dialóg odbornej i laickej verejnosti, a tým podporiť medzikultúrny dialóg v konkrétnej oblasti súčasného umenia," doplnil. Ambíciou projektu je vytvorenie zázemia a portfólia pre budúcu spoluprácu so zahraničím na podobných projektoch ako je DMC World championship a RedBull music academy. V budúcnosti má tento projekt a jeho tvorcovia ambíciu etablovať sa v medzinárodnom prostredí a tak sa začleniť do trendsetových celosvetových podujatí. Víziou je realizovať v budúcnosti súťaž „Dj battle", ako celoslovenské predkolo, z ktorého víťazi sa budú môcť zúčastniť svetového finále DMC WORLD CHAMPIONSHIP, či usporiadať ako spoluorganizátor workshop RedBull music academy na Slovensku.

PRIHLÁS SA - NAUČ SA - ZABAV SA
Počas troch decembrových piatkov...zaži niečo viac ako event s dobrým lineupom... Pre Dj - ov a producentov, ale i nadšencov sú pripravené workshopy, semináre, prezentácie najnovšej DJ techniky. Dj - i sa môžu zapojiť sa do DJ súťaží v kategórií "FREE STYLE" a "DJ BATTLE". Tieto podujatia budú vedené erudovanými personami DJ - ského sveta, ktorí sa predstavia aj na afterpárty vo večerných hodinách.

Záujemcovia o súťaž alebo o workshopy, sa môžu prihlásiť na e-mailovej adrese: pr@multikulti.sk . Je potrebné tak urobiť čo najskôr (workshopy nie sú verejné - obmedzená kapacita). Potrebné údaje: meno, priezvisko, mail, história DJ - a (producenta). Pre širokú verejnosť sú prístupné prezentácie a afterpárty.

VSTUPNÉ:
prezentácia techniky a DJ súťaže od 12.00 do 19.00 (VSTUP VOĽNÝ)
workshopy a DJ súťaže od 12.00 do 19.00 (AKREDITÁCIA 3 eur)
Afterpárty s Lektormi od 20.00 do 04.00 (VSTUPNÉ 6 eur)
Účastníci workshopov (VSTUP na afterpárty 3 eur)
VIAC INFO NA: www.multi-kulti.sk