Prejsť na obsah

Z á k l a d n á š k o l a Ľ u d o v í t a F u l l u, Maurerova 21, košice

Z á k l a d n á š k o l a Ľ u d o v í t a F u l l u na Maurerovej ul. 21 v Košiciach

vyhlasuje


10. ročník košickej výtvarnej súťaže a medzinárodnej súťaže v počítačovej grafike
pre materské školy, základné školy, stredné školy a osemročné gymnáziá


FULLOVA RUŽA 2013


Téma: Mestá Európy

Rok 2013 sa stal pre naše mesto Košice výnimočným, neopakovateľným. Hrdíme sa titulom Európske hlavné mesto kultúry. Čaká na nás rok bohatý na umenie presúvajúce sa z galérií a divadiel priamo do ulíc. Staneme sa účastníkmi zaujímavých podujatí, všednosť dní vyženú prekvapivé akcie oslavujúce radosť zo života a pohybu. Košice sú fascinujúce vo svojom kontraste historických pamiatok a moderných stavieb, mesto histórie i budúcnosti, mesto energie, mesto mladých.

Na Slovensku aj v celej Európe je takýchto pôvabných i ohromujúcich miest mnoho. Zamyslite sa, čím je to vaše mesto výnimočné. Predstavte nám historické pamiatky, široké námestia zaplavené hudbou alebo prevoňané kvetmi, vysoké kostoly, majestátne divadlá či udivujúce skvosty súčasnej architektúry. Obdivujete skôr zelené parky, zabudnuté uličky a tajomné zákutia? Nakreslite to všetko tak, akoby ste k nám pozývali turistov z cudziny.

Nechcete ostať doma? Vycestujte! Vyberte sa k našim najbližším susedom či do vzdialených európskych krajín a predstavte ich metropoly, mestá a mestečká. Možno ste ich navštívili osobne, možno ich poznáte z hodín geografie, ale raz, keď budete veľkí, nasadnete na vlak alebo do lietadla a... Nakreslite, čo ste už videli na vlastné oči alebo miesta, ktoré túžite vidieť a navštíviť: stovežatá Praha, módny Paríž, historická Viedeň, staroveké Atény, renesančná Florencia či večný Rím, do ktorého vedú všetky cesty. Alebo naopak, malé prístavné mestečko z minuloročnej dovolenky v Chorvátsku, tajomné horské sídlo v Transylvánskych Alpách... A možno poznáte mesto, v ktorom nájdeme celú Európu.

Nevieme, kde ste boli, čo ste videli a okúsili ani aké miesta túžite vidieť. Ale veríme, že si to nenecháte pre seba a pozvete nás na cestu po Mestách Európy.

Začiatok 10. ročníka: 01.02.2013

Uzávierka súťaže: 15.04.2013

Rozvíjané kompetencie a spôsobilosti žiakov:

  • v oblasti informačných a komunikačných technológií
  • vnímať a chápať kultúru a vyjadrovať sa nástrojmi kultúry
  • sociálne, personálne a občianske
  • prezentovať seba, svoje názory, schopnosti a vedomosti


    Kategórie:
     
    I. MŠ
    II. 1. stupeň ZŠ
    III. 2. stupeň ZŠ a OG (príma – kvarta)
    IV. stredné školy a osemročné gymnáziá (kvinta - oktáva)



    Bližšie informácie  nájdete v prílohe Informácie.

Prílohy