Prejsť na obsah

Z Košíc sa už lieta do Tel Avivu aj Kolína

Wizz Air, najväčšia nízkonákladová letecká spoločnosť v strednej a východnej Európe, začal zo svojej košickej základne prevádzkovať dve nové letecké spojenia do nemeckého Kolína a izraelského Tel Avivu. Vďaka výhodným dvom frekvenciám týždenne môžu cestujúci plánovať svoje cesty v podobe víkendových pobytov alebo dovoleniek počas celého roka za ceny už od 9,99 EUR.

Expanzia siete je odpoveďou na rastúci dopyt slovenských zákazníkov po službách WIZZ-u, ktorý rozšíril sieť svojich cenovo výhodných spojení, navýšil celkovú sedadlovú kapacitu v roku 2017 o viac ako 60% v porovnaní s rokom 2016 a ponúkol tak na 12 linkách z 3 letísk spolu viac ako pol milióna sedadiel. Wizz Air rozšíril svoju sieť spojení z Košíc na štyri čím potvrdil svoj záväzok ponúkať kvalitné služby a skutočne cenovo dostupné letenky svojim cestujúcim. Nové lety budú naďalej stimulovať rozvoj turizmu a leteckého priemyslu ako i investícií v regióne. Za prvých päť mesiacov roka 2017 prepravil Wizz Air na svojich košických linkách viac ako 82.000 cestujúcich, čím podporil vytvorenie viac ako 60 lokálnych pracovných miest v regionálnom leteckom priemysle a turizme.

Wizz Air začal svoju prevádzku na Slovensku z Košíc v roku 2013 a odvtedy neustále investoval do rozvoja rastúcej siete spojení, pričom v súčasnosti ponúka štyri cenovo výhodné linky do troch krajín a prináša možnosť lietať čoraz viac cestujúcim. V roku 2015 sa Košice stali dvadsiatou základňou WIZZ-u, ktorý tam umiestnil jeden Airbus A320 a zamestnal 42 lokálnych profesionálov do svojich posádok.

Počas roka 2016 zaznamenal Wizz Air 25% medziročný rast pričom previezol viac ako 300.000 cestujúcich cez Bratislavu, Košice a Poprad a podporil tak takmer 230 lokálnych pracovných pozícií v leteckom priemysle a turizme.

Sorina Ratz, komunikačná manažérka Wizz Air, povedala:
"Veľmi nás teší spustenie dvoch nových cenovo výhodných leteckých spojení z Košíc do Nemecka a Izraela. Veríme, že dlhoočakávané linky, ktoré začali tento víkend posilnia obchodné vzťahy medzi krajinami ako aj obojstranne podporia rozvoj turizmu. Naši zákazníci, ktorí majú záujem zarezervovať si letenky z Košíc tak môžu urobiť už od 9,99 EUR"

Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice: "Vďaka dvom novým linkám do Kolína a Tel Avivu dosiahol počet pravidelných destinácií prevádzkovaných z Košíc číslo desať čo je najviac v histórii. Letecká dostupnosť východného Slovenska nikdy nebola na takej vysokej úrovni ako je tomu teraz. Ďakujeme našim partnerom zo spoločnosti Wizz Air, že sú významnou súčasťou tohto rozvoja a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu."

Richard Raši, primátor mesta Košice: "Sme veľmi radi, že spolupráca so spoločnosťou Wizz Air, ktorá sa naštartovala septembri 2013 spustením linky do Londýna napreduje a Wizz Air bude lietať z Košíc okrem Anglicka a Izraela aj do Nemecka. V Košiciach a blízkom okolí evidujeme vyše 60 investorov z Nemecka a som presvedčený o tom, že linka Košice – Kolín bude obrovským prínosom, nielen pre rozvoj cestovného ruchu, ale aj pre rozvoj obchodu a zahraničných investícií.

István Zachariáš, podpredseda Košického samosprávneho kraja: "Prvýkrát v histórii je východné Slovensko spojené priamou leteckou linkou s Izraelom a Nemeckom. Z Košíc je možné do 100 minút objaviť 18 pamiatok svetového dedičstva UNESCO, čo je určite veľkým lákadlom pre turistov. Navyše, náš región rozhodne má čo ponúknuť nielen turistom, ale aj investorom a podnikateľom, takže tieto dve nové linky sú skutočným míľnikom pre ďalší rozvoj kraja."

Zdroj: Letisko Košice