Prejsť na obsah

Zákadná škola, Staničná 13, Košice

VEĽKÁ RADOSŤ Z ÚSPECHU ZŠ STANIČNEJ V KOŠICIACH

Základná škola Staničná 13 v Košiciach je škola, ktorá v rámci školského vzdelávacieho programu posilňuje výučbu cudzích jazykov už od 1. ročníka.

Popri výučbe anglického, francúzskeho, nemeckého a ruského jazyka v obľube je aj materinský slovenský jazyk.

Súťaž „Šaliansky Maťko Jozefa Cígera Hronského", ktorý má za sebou už dvadsiaty ročník, je toho dôkazom. Za 20 rokov sa recitátorskej súťaže cez triedne, školské, okresné, krajské až po národné kolá zúčastnilo vyše 200 tisíc žiakov.

Dňa 15. marca 2013 v Šali súťažili v prednese povestí tí najlepší recitátori z celého Slovenska v troch kategóriách. Už po tretíkrát v súťaži mala zastúpenie aj ZŠ Staničná.

V II. kategórii súťažil Oliver Hasaj z V.C triedy. Jeho povesť si medzi divákmi vypočul aj prezident Slovenskej republiky pán Ivan Gašparovič.

Radosť a šťastie sme prežívali pri vyhlasovaní víťazov, keď zaznelo Oliverovo meno. Získal prvé miesto! Jedna z cien pre víťazov bola práve od pána prezidenta, bola to sada pier s jeho vygravírovaným podpisom, ktorú im odovzdal osobne. Cenu si Oliver prevzal aj z rúk predsedu Matice slovenskej pána Mariána Tkáča. Veľkú zásluhu na Oliverovom víťazstve má aj pani učiteľka Mgr. Ľuboslava Bozogáňová, ktorá lásku k slovenskému jazyku a umeleckému prednesu vštepuje žiakom už od 1. ročníka.

Osobné poďakovanie a cenu Oliver získal aj od   PaedDr. Evy Pillárovej, riaditeľky školy.


Mgr. K.Dubeňová, ZRŠ