Prejsť na obsah

Základná škola, Kežmarská 30, Košice

GÖNCI CUP 2013

Dňa 4.apríla 2013 sa v Infiniti aréne uskutočnil 1. ročník súťaže žiakov v športovej streľbe zo vzduchovej pušky.

Celoslovenskú súťaž, vytvorenú na počesť nášho úspešného rodáka, reprezentanta SR v športovej streľbe, Jozefa Gönciho, vymyslel a uviedol do života riaditeľ ZŠ Kežmarská 30 v Košiciach, Mgr. Pavel Horňák.

Keďže ZŠ Kežmarská 30 je pokračovateľom výbornej práce trénera Kopeckého, pod ktorého vedením sa vypracoval Jozef Gönci, je samozrejmosťou, že už mnoho rokov je riaditeľ Horňák úspešným organizátorom Mestskej streleckej ligy pre žiakov košických základných škôl a Memoriálu Kopeckého.

Súťaže v streľbe rokmi a skúsenosťami nadobudli významnú kvalitu a vychovávajú výborných strelcov. Žiaci zo ZŠ Kežmarská 30 pod vedením Pavla Horňáka a Soni Roháčovej dosahujú v streleckých súťažiach výborné výsledky s výkonmi na celoslovenskej úrovni. Takto sa plní vytýčený cieľ, prispieť k výchove nových nasledovníkov Jožka Gönciho.

Úspešný reprezentant SR v športovej streľbe, Jozef Gönci prijal informáciu o konaní súťaže s nadšením a potvrdil osobnú účasť. Nie len tento hosť, ale aj osobná účasť prezidenta SSZ Miloslava Bencu a viceprezidentov Ing. Jána Kulicha a Ing. Jozefa Maňu vysoko vyzdvihli úroveň tejto súťaže. Osemdesiatsedem účastníkov z celého Slovenska ukázalo, že Jozef Gönci bude mať čoskoro svojich nasledovníkov.

Gönci cup 2013 bol súčasťou osláv 45. výročia založenia ZŠ Kežmarská 30 a 50. výročia vybudovania sídliska Terasa. Je zároveň oslavou doterajších úspechov žiakov školy.

Nebolo by možné zorganizovať súťažc bez sponzorov: primátora Košíc MUDr. Richarda Rašiho, PhD., MPH, starostu Mestskej časti Košice-Západ RNDr. Rudolfa Bauera, PhD. a Slovenského streleckého zväzu. Menovaným patrí vrúcna vďaka.

Ďalšie informácie, výsledky a fotogalériu nájdete na  http://www.k30.sk/info/informacie.htm.

Prílohy