Prejsť na obsah

Zámer prenajať a previesť majetok z dôvodu hodného osobitného zreteľa

Mesto Košice navrhuje v zmysle § 9a ods. 9 písm. c) citovaného zákona prenajať tento majetok :


prenájom nehnuteľnosti - Kasárne - Kulturpark objekt Bravo (SO 02) - Centrum kultúry a kreatívnej ekonomiky, k. ú. Skladná pre Knižnicu pre mládež mesta Košice: - účel : využívanie priestorov na vytvorenie zázemia pre činnosť knižnice (metodika, projekty, katalogizácia a akvizícia, bibliografia, ekonomika), realizáciu odborných, záujmových, literárnych a relaxačných podujatí pre širokú komunitu a verejnosť a rozšírenie knižnično-informačných služieb aj o hranie a požičiavanie spoločenských hier.
- cena za prenájom 1€/rok za tento predmet nájmu
- doba nájmu neurčitá
- dôvod : Nájomcom je príspevková organizácia zriadená mestom Košice, ktorá vykonáva svoju činnosť vo verejnom záujme s cieľom vytvárať podmienky na zabezpečenie vzdelávania, kultúry, osvetovej činnosti pre širokú verejnosť, najmä mládež.

Mesto Košice navrhuje v zmysle § 9a ods. 8 písm. e) citovaného zákona previesť tento majetok :

Ø prevod (predaj) nehnuteľného majetku vo vlastníctve mesta Košice – troch stožiarov verejného osvetlenia vrátane elektrického vedenia uloženého pod parc. č. 2014/10 a č. 2014/11 v k. ú. Stredné mesto pre McDonald´s Slovakia spol. s r.o., za kúpnu cenu 2 453,- € z dôvodu hodného osobitného zreteľa, ktorým je, že stožiare verejného osvetlenia sa nachádzajú na pozemku a parkovisku vo vlastníctve spoločnosti, slúžia výlučne pre jej potreby a nie je účelný ich predaj inému subjektu.

Ø prevod (zámenu) nehnuteľností – pozemkov registra KN-C parc. č. 3392/206, ovocné sady s výmerou 283 m2 v podiele ¾ k celku a parc. č. 3393/68, ostatné plochy s výmerou 129 m2 v podiele ¾ k celku (celková výmera podielov 309 m2) v k. ú. Nové Ťahanovce vo vlastníctve mesta Košice za pozemok registra KN-E časť parc. č. 2800/501, orná pôda (v zmysle GP č. 32/2013 zo dňa 05.07.2013 ide o novovytvorenú parc. č. 3446/11) s výmerou 42 m2 v k. ú. Nové Ťahanovce vo vlastníctve spoločnosti MILENIUM MEDIA, s.r.o. s finančným vyrovnaním 9 400,- € v prospech mesta Košice z dôvodu hodného osobitného zreteľa, ktorým je majetkovoprávne vysporiadanie pozemku pod časťou verejnej komunikácie na Ázijskej triede v MČ Košice – Sídlisko Ťahanovce.

Ø prevod (predaj) nehnuteľnosti – pozemku registra KN-C parc. č. 501/501 s výmerou 1177 m2 v k. ú. Južné mesto pre spoločnosť RETSE, s.r.o., za kúpnu cenu 75 770,- € z dôvodu hodného osobitného zreteľa, ktorým je plánovaná výstavba multifunkčnej športovej haly a podpora športových aktivít detí a dospelých, a tým prispievať k zdravému životnému štýlu a k zlepšeniu kvality života.

Ø prevod (predaj) pozemku registra KN-E časť parc. č. 131/2 zastavané plochy a nádvoria (novovytvorená parc.č. 746/3) s výmerou 113 m², v k.ú. Šaca vo vlastníctve mesta Košice do podielového spoluvlastníctva pre Máriu Sotákovú, v podiele 1/2 k celku, Vieru Dubíkovú, v podiele 1/4 k celku a Máriu Vargovú, v podiele 1/4 k celku za kúpnu cenu 1531,15 € z dôvodu hodného osobitného zreteľa, ktorým je zohľadnenie skutočnosti, že za predmetný pozemok už bola uhradená kúpna cena a je od toho roku užívaný nepretržite.


K uvedeným nehnuteľnostiam nie je možné predložiť cenové ponuky

V Košiciach dňa : 23.1.2014
Zverejnené dňa : 24.1.2014
Zvesené dňa :
Vypracovalo : oddelenie právne a majetkové
referát nakladania s majetkom
Zverejňuje : Lešková