Prejsť na obsah

Zámer prenajať a previesť majetok z dôvodu hodného osobitného zreteľa

Podľa zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov, je možný priamy prenájom majetku mesta v zmysle §9a ods.9 písm. c) ako prípad hodný osobitného zreteľa, ak o ňom mestské zastupiteľstvo rozhodne trojpätinovou väčšinou.

Mesto Košice navrhuje v zmysle §91 ods.9 písm. c) citovaného zákona prenajať tento majetok:

- priestory v objekte ZŠ Polianka 1, Košice
nájomcovi Rajo, a.s. za nájomné 0,03 €/mesiac a prevádzkové náklady vo výške 8,30 €/ mesiac z dôvodu všeobecného záujmu podpory programu" Školské mlieko", ktorý zjednodušuje prístup žiakov školy k mlieku a mliečnym výrobkom a podporuje zdravé stravovacie návyky u detí a mládeže.

- priestory v objekte ZŠ Mládežnícka 3, Košice nájomcovi Rajo, a.s. za nájomné 0,03 €/mesiac a prevádzkové náklady vo výške 8,30 €/ mesiac z dôvodu všeobecného záujmu podpory programu" Školské mlieko", ktorý zjednodušuje prístup žiakov školy k mlieku a mliečnym výrobkom a podporuje zdravé stravovacie návyky u detí a mládeže.

- priestory v objekte ZŠ Jozefa Urbana, Jenisejská 22, Košice nájomcovi Rajo, a.s. za nájomné 0,03 €/mesiac a prevádzkové náklady vo výške 8,30 €/ mesiac z dôvodu všeobecného záujmu podpory programu" Školské mlieko", ktorý zjednodušuje prístup žiakov školy k mlieku a mliečnym výrobkom a podporuje zdravé stravovacie návyky u detí a mládeže.

- priestory veľkosti 55 m2 ,v objekte ZŠ Gemerská 2, Košice nájomcovi Dalkia Východné Slovensko, s.r.o, za nájomné 35 €/m2/rok, na dobu 10 rokov z dôvodu plynulého nadviazania na existujúce právne vzťahy s nájomcom, ktorý je v súčasnosti prevádzkovateľom teplo- technického zariadenia v uvedených priestorov.


K uvedeným nehnuteľnostiam nie je možné predložiť cenové ponuky

V Košiciach dňa: 26.03.2013
Zverejnené dňa: 27.03.2013
Vypracovalo: Oddelenie strategického rozvoja
Referát školstva, športu a mládeže
Zverejňuje: Mgr. Eva Drabiščáková