Prejsť na obsah

Zámer prenajať majetok z dôvodu hodného osobitného zreteľa

Podľa zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov, je možný prenájom majetku mesta v zmysle §9a ods.9 písm. c) ako dôvod hodný osobitného zreteľa, ak o ňom mestské zastupiteľstvo rozhodne trojpätinovou väčšinou.

Mesto Košice  v zmysle §9a ods.9 písm. c) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov navrhuje:

zníženie úhrady o viac ako 50 % z minimálneho nájomného určeného podľa § 8 Pravidiel prenajímania majetku mesta Košice za podnájom nebytových priestorov žiadateľom za podnájom nebytových priestorov m.č. 4.29 a m.č. 4.30 nachádzajúcej sa v budove objektu na Hlavnej č. 68 v Košiciach v trakte B na IV. poschodí vo výmere 35,30 m² s prislúchajúcim podielom spoločných priestorov vo výmere 15,18 m² na sumu nájomného vo výške 28,98 € bez DPH mesačne z dôvodu hodného osobitného zreteľa

Jedná sa o prípad hodný osobitného zreteľa podľa § 9a ods. 9 písm. c) zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí v znení neskorších predpisov z dôvodu, že je vo verejnom záujme poskytnutie priestorov pre Slovenský zväz zdravotne postihnutých, Okresná rada Košice – mesto na zabezpečenie realizácie verejnoprospešných aktivít, ktorých konečným cieľom je predovšetkým bezplatné sociálne poradenstvo, sociálna prevencia a sociálne služby zdravotne postihnutým občanom mesta Košice a blízkeho okolia.


/Zdroj: Bytový podnik mesta Košice/