Prejsť na obsah

Záverečný účet mesta

Mestská rada na svojom dvadsiatom rokovaní 3. apríla prerokovala rozbor hospodárenia mesta za minulý rok. Záverečný účet mesta za rok 2007 je 67,3 mil. Sk. Plnenie rozpočtu bežných príjmov bolo vo výške 99,8%. Skutočné bežné príjmy boli oproti rozpočtovým nižšie o 5,6 mil. Sk. Z daňových príjmov bolo plnenie rozpočtu nižšie u dane z príjmov fyzických osôb o 13 mil. Sk a dane za komunálne odpady a drobné stavebné odpady o 5,6 mil. Sk. Z nedaňových príjmov bolo nižšie plnenie z prenájmu budov, priestorov a objektov o 10,9 mil. Sk.

Plnenie rozpočtu bežných výdavkov bolo vo výške 97,7%. Skutočné bežné výdavky boli oproti rozpočtovým nižšie o 72, 5 mil. Sk. Toto nižšie plnenie neznamená úsporu výdavkov bežného rozpočtu. Z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov na účtoch mesta ku koncu roka zostali neuhradené záväzky vo výške 67 mil. Sk a sú zahrnuté v rozpočte na rok 2008.

Mestská rada schválila stratégiu rozvoja ZOO na obdobie rokov 2008-2013, ktorá stanovuje smer ďalšieho vývoja tejto príspevkovej organizácie. Aktivity stratégie budú priorizované podľa dostupnosti finančných prostriedkov. Medzi marketingové ciele ZOO patrí na najbližšie obdobie zabezpečenie kvalitnej úrovne občerstvenia, diferenciácia vstupného, zvýšenie predaja vlastných propagačných materiálov, skvalitnenie spolupráce so subjektmi cestovného ruchu a aktivity so sponzormi.

Na magistráte naďalej pokračuje plnenie úloh vyplývajúcich z kontroly NKÚ. Po doplnení pripomienok, ktoré vzniesli členovia Mestskej rady, bude v MZ prerokovaný aj návrh VZN o užívaní miestnych komunikácií, iných verejných priestranstiev a verejnoprospešných zariadení. Na vedomie bol vzatý aj návrh na zmeny a doplnky Rokovacieho poriadku MZ.

Na základe analýzy vyťaženosti a nákladovosti materských škôl v Mestskej časti Košice - Západ schválila Mestská rada vyradenie MŠ Petzvalova 2 zo siete škôl k 30.6.2008, s možnosťou umiestnenia detí aj s učiteľkami v MŠ Humenská 51.

Na Mestskej rade bolo schválená aj kúpa pozemkov v Mestskej časti Košice - Kavečany za účelom výstavby obchvatovej komunikácie do ZOO. Na vybudovanie komunikácie je potrebné odkúpiť 85 pozemkov s výmerov 18 000 m² za cenu určenú znaleckým posudkom vo výške 314 Sk za m².