Prejsť na obsah

Zberný dvor na Popradskej otvorený

Zberné dvory a miesta v meste sú určené pre občanov a slúžia na odborné a najmä ekologické nakladanie s rôznym druhom odpadu. V utorok 20. novembra sa otvoril v poradí už tretí zberný dvor na Popradskej ulici, slúžiaci najmä pre spádové územie sídlisk KVP a Terasa. Zberný dvor vyhovuje požiadavkám ochrany životného prostredia, hygieny prevádzky a ochrany zdravia. „Vymedzené územie má aj bezkolízne napojenie na infraštruktúru," doplnil námestník Jozef Filipko.

Občania môžu na zbernom dvore ukladať drobný stavebný odpad (do 1 m³), chladničky, televízory, batérie, elektroodpad z domácností, opotrebované pneumatiky, žiarivky, odpadové oleje, odpad zo zelene a pod. Jednotlivé komodity budú ukladané osobitne do kontajnerov a pravidelne odvážané na zhodnotenie. Na zbernom dvore nebude ukladaný zmesový komunálny odpad, ktorý podlieha rozkladu a hnilobe.

Zberný dvor na Popradskej pri Osemročnom športovom gymnáziu je v zimnom období v prevádzke od pondelka do piatku v čase od 9.00 do 17.00 hod. a v sobotu od 8.00 do 15.00 hod.