Prejsť na obsah

ZELENÉ OÁZY - vytvoriť, obnoviť alebo oživiť ekologicky hodnotné plochy a trasy

Termín, do ktorého je možné podať žiadosť o grant v rámci programu „Zelené oázy" je najneskôr do 12.11.2007 o 16.00 hod.

O grant sa môžu uchádzať žiadatelia z miest a obcí, ktoré sa nachádzajú v okruhu do 15 km od najbližšej ČS Slovnaft, pričom ako žiadatelia budú akceptované:

  • registrované mimovládne neziskové organizácie
  • základné a stredné školy a učilištia
  • centrá voľného času a komunitné centrá
  • mestá a obce

Cieľom programu je vytvoriť, obnoviť alebo oživiť ekologicky hodnotné plochy a trasy v spolupráci neziskových organizácií, obcí a škôl. Zmyslom programu je podporiť vytváranie a trvalú starostlivosť o environmentálne hodnotné územia v mestách a obciach, ktoré slúžia širokej verejnosti a školám, slúžia spoločenským cieľom a podporujú koncept ochrany prírody a trvalej udržateľnosti.
Na aký účel je možné požiadať o grant:
· materiál na výsadbu a úpravy terénu
· náradie a iné potreby (hrable, rýľ, lopata, vrece na odpad, pracovné rukavice)
· predmety a prvky zasadené do verejných priestranstiev, v súlade s environmentálnym zámerom projektu, resp. ich oprava/výroba prvkov, materiál, doprava
· bezprostredné komunikačné a administratívne náklady nevyhnutné k realizácii projektu



Maximálna výška podpory, o ktorú žiadateľ môže žiadať, nie je stanovená. Pri zostavovaní rozpočtu je potrebné vychádzať z reálnych potrieb. Celkový objem financií, ktorú spoločnosť SLOVNAFT, a.s. venovala do tohto programu predstavuje 2 mil. Sk.
Projekt musí byť realizovaný max. 6 mesiacov od schválenia, teda najneskôr do júla 2008, pričom podstatná časť prác súvisiacich s výsadbou by sa mala realizovať v jarnom období.

Kontaktná osoba: Milan Hronec
tel: 048/4145478
e-mail: hronec@ekopolis.sk

Kompletné informácie o tomto grantovom programe Nadácie Ekopolis môžete získať na adrese :
Nadácia Ekopolis, Komenského 21, 974 01 Banská Bystrica
resp. na webovej stránke Nadácie Ekopolis
www.ekopolis.sk