Prejsť na obsah

Železničná nemocnica v Košiciach – kresbami bližšie k prevencii

Železničná nemocnica s poliklinikou v Košiciach v spolupráci s mestom Košice usporiadala výtvarnú súťaž pre deti materských, základných a umeleckých škôl pod názvom „Čo je zdravie".

„Cieľom tohto projektu, je vštepovať už v útlom veku význam prevencie o vlastné zdravie. Deti mali možnosť vyjadriť najrôznejšími výtvarnými technikami význam zdravia a starostlivosť o svoje zdravie," uviedol generálny riaditeľ nemocnice Michal Adami.
„Starostlivosť o svoje zdravie je problematika, ktorú si veľa krát uvedomujeme až keď je neskoro," dodal M. Adami.

Súťaž bola vyhlásená v období od januára do konca apríla tohto roku. Päť súťažných kategórií detí MŠ, ZŠ a ZUŠ malo možnosť priniesť a vystaviť svoje diela v priestoroch Železničnej nemocnice. Hodnotiaca komisia zložená s organizátorov a výtvarných umelcov hodnotila práce jednotlivcov a kolektívov. Súťaže sa zúčastnilo 324 výtvarných diel mladých umelcov a vystavených bude 200 výtvarných diel. Vyvrcholením súťaže bola vernisáž a odovzdanie cien víťazným dielam. Tieto oceneným odovzdal viceprimátor M. Vargovčák, ktorý nad súťažou prevzal záštitu. Ocenením pre súťažiacich boli vecné ceny, ktoré do súťaže venovala nemocnica. V prípade výnimočnosti výtvarného diela sa organizátori rozhodli udeliť aj mimoriadnu cenu.

„Súťaž sme načasovali tak, aby jej vyvrcholenie bolo súčasťou „Dní mesta Košice". Bolo to jedno zo sprievodných podujatí. Vernisážou, ktorá sa uskutočnila 7.mája 2008 o 13-tej hodine vo vstupnej hale ŽNsP," uviedol M. Adami a dodal „ sme radi, že sme získali partnerov ako mesto, ktoré nám pomohlo zorganizovať školy a školské zariadenia".