Prejsť na obsah

Zmena grafikonu linky č. 23

V súvislosti s novým letovým poriadkom platným od 1.11.2007 mení sa štruktúra a počet liniek autobusu č. 23, ktorý premáva na trase Železničná stanica – Letisko Košice. Nové príchody a odchody autobusu budú kopírovať prílety a odlety lietadiel, ktorých počet sa zvýšil najmä vďaka rozšíreným linkám spoločnosti SkyEurope. Denné príchody a odchody linky č. 23 počas pracovných dní sa zvýšili z 10 na 14 v oboch smeroch. Počas voľných dní sa naopak počet spojov znížil z ôsmych na sedem, ale sú lepšie naviazané na letový poriadok. Prvý odchod zo železničnej stanice je o 5.32 hod. a posledný o 21.32 hod. Z letiska sa prvá ranná linka č. 23 pohne o 6.10 hod. a posledný spoj odvezie pasažierov z letiska o 21.50 hod.

Cestovný poriadok bol navrhnutý a odsúhlasený na spoločnom stretnutí pracovníkov DPMK a Letiska Košice. Podľa pracovníka z oddelenia prípravy dopravy DPMK bude tento model postačujúci pre potreby letiska a najmä cestujúcej verejnosti. V prípade väčšieho počtu príletov a odletov je DPMK ochotný tento model modifikovať tak, aby bol čo najužitočnejší a najefektívnejší pre cestujúcich aj dopravcu. Rozšírenie liniek víta aj primátor mesta F. Knapík. „Je našou snahou robiť všetko preto, aby sa mesto propagovalo aj prostredníctvom leteckej dopravy. Letisko sa nachádza v rozvíjajúcom sa regióne, ktorý tvorí potenciál pre leteckú prepravu," dodal F. Knapík.

Podľa platnej tarify schválenej Mestským zastupiteľstvom je Letisko Košice od 1.júla 2007 v základnom tarifnom pásme T1 (mestské pásmo). To je podľa DPMK ďalšie zvýhodnenie pre cestujúcich.