Prejsť na obsah

Ceny pre víťazov festivalu “Ľudová pieseň košickej mládeže“ venoval aj košický primátor

Na Evanjelickom gymnáziu J. A. Komenského na Škultétyho ulici č.10 v Košiciach sa konal v rámci osláv Dňa mesta Košice už deviaty ročník krajského matičného festivalu „Ľudová pieseň košickej mládeže". Hlavnými usporiadateľmi tejto ľudovej parády boli Matica slovenská - zastúpená MO MS v Košiciach - Myslave, Magistrát mesta Košice, obec Jasov, TV Región a domáce Evanjelické gymnázium J. A. Komenského v Košiciach.

Krajský matičný festival si v posledných ôsmych ročníkoch získal na východe Slovenska veľkú vážnosť. Mladí speváci a speváčky podali skvelé výkony, z ktorých bol ťažké vybrať tých najlepších. Víťazi boli odmenení hodnotnými knižnými publikáciami a farebnými diplomami Matice slovenskej. Ceny venoval minister školstva SR Dušan Čaplovič , primátor mesta Košice Richard Raši, zakladateľ festivalu a predseda MO MS v Košiciach - Myslave František Mrva, ale aj ďalší, ktorí sa na organizácii festivalu podeľali. 
Všetci súťažiaci sa už teraz tešia na rok 2014, keď sa opäť vo veľkom pošte, ako sa všetci svorne , veľmi radi zúčastnia na tomto kvalitnom krajskom matičnom festivale, ktorý už na budúci rok zavŕši svoj desiaty ročník