Prejsť na obsah

Chcela spáchať samovraždu

Dňa 29. 05. 2018 v poobedňajších hodinách bola hliadka Mestskej polície Košice stanice Juh (MsP) vyslaná na základe prijatého oznámenia na ulicu Južná trieda, kde sa mala nachádzať osoba, ktorá skáče pod vozidlá a podľa vyjadrenia oznamovateľa chce spáchať samovraždu.

Po príchode na miesto hliadku čakala skupina občanov, ktorá sa snažila zabrániť osobe v jej konaní. Uviedli, že skáče do jazdnej dráhy prechádzajúcich vozidiel, je veľmi agresívna a pravdepodobne je pod vplyvom návykových látok. Hliadka pristúpila k neznámej žene, ktorú bezpečne previedla cez vozovku. Osoba celý čas kričala, že už nechce žiť, chce sa zabiť, nebaví ju život a chce zomrieť. Príslušníci MsP sa ženu snažili upokojiť a usadiť na trávnik, ale stále sa snažila vybehnúť smerom na cestu pred prichádzajúce vozidlá. Počas zákroku príslušníkov MsP sa na miesto dostavila hliadka Policajného zboru (PZ), ktorá hliadke MsP poskytla súčinnosť.

 
Na miesto bola privolaná záchranná zdravotná služba, ktorá po príchode, za asistencie príslušníkov PZ, previezla ženu do nemocničného zariadenia.