Prejsť na obsah

Čiastočná uzávierka Moyzesovej ulice - aktualizácia

Mesto Košice informuje širokú verejnosť, že v termíne od 15. apríla 2009 do 15. mája sa uskutoční čiastočná uzávierka Moyzesovej ulice v úseku od križovatky Moyzesova – Bačíkova po križovatku Moyzesova – Hviezdoslavova.

Dôvodom čiastočnej uzávierky je realizácia VI. etapy opravy havarijného stavu plynovodu na Moyzesovej ulici v Košiciach. Investorom prác je SPP – distribúcia a.s. Košice, opravu realizuje spoločnosť Montrúr s.r.o. Košice.

Oddelenie správy komunikácií na Magistráte mesta Košice pri tejto príležitosti žiada vodičov a chodcov o pochopenie a vzájomnú ohľaduplnosť vzhľadom na obmedzenia v doprave, ktoré môžu v súvislosti so stavebnými prácami v tejto lokalite nastať. Uzatvorené budú dva jazdné pruhy v smere od Štúrovej ulice. Doprava bude vedená obojsmerne v dvoch protismerných jazdných pruhoch v dvojpruhovom jazdnom páse a bude riadne vyznačená zvislým dopravným značením podľa projektu schváleného Krajským riaditeľstvom PZ – Krajský dopravný inšpektorát Košice. Bačíkova ulica v smere od Moyzesovej ulice bude úplne uzatvorená.

Po ukončení prác sa bude realizovať povrchová úprava Moyzesovej ulice v mieste, kde sa realizovala prekopávka. O termíne povrchovej úpravy budeme verejnosť včas informovať.

Počas tejto etapy opráv dôjde k nasledovným dočasným zmenám v zastavovaní autobusovej MHD v zastávke „Radnica Starého mesta":

a) pre linky č. 17 a 34, premávajúce v smere od zastávky „Slovenský rozhlas" k zastávke „Nám. Maratónu mieru" bude táto zastávka dočasne premiestnená na Moyzesovu ulicu pred križovatku s Bačíkovou ulicou;

b) pre linky č. 19 a 22, premávajúce v smere od zastávky „Zimná" k zastávke „Nám. Maratónu mieru" sa táto zastávka ruší bez náhrady.

zdroj:
Oddelenie správy komunikácií
Magistrát mesta Košice
a
Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka DPMK