Prejsť na obsah

Čitatelia verzus kvetinárky

Kto je lepší? Desaťroční čitatelia, alebo kvetinárky? Odpoveď na túto otázku bude zajtra hľadať Knižnica pre mládež mesta Košice v spolupráci s košickým klubom Átrium.

Nápaditá knihovníčka Eva Janušová z pobočky Knižnice pre mládež mesta Košice na Humenskej aj tentoraz vymyslela príťažlivé, zábavné podujatie, inšpirované knihou. Vybrala si rozprávku Tam, kde pavúky tkajú cukrovú vatu, ktorej hlavná postavička, handrová bosorka Dominika, visí na šnúrke v kvetinárstve, kým si ju nekúpia.

Stovku detí štvrtých ročníkov zo základných škôl v mestskej časti Západ pobaví súperenie štyroch ich reprezentantov a štyroch kvetinárok. Ako dopadne, je zvedavá aj autorka rozprávky Marta Hlušíková, preto sa príde pozrieť a deťom zároveň odpovie na ich otázky. Marta Hlušíková vyučuje na strednej škole v Banskej Štiavnici latinčinu deti ju privítajú po latinky.

Nezvyčajný súboj s dosiaľ utajenými úlohami a čitateľská beseda so spisovateľkou sa uskutočnia v stredu 15. mája o 10. hod v klube Átrium v Zuzkinom parku.

Mimochodom, keď vlani malí čitatelia súperili so školníkmi, vyhrali nad nimi...

Zdroj: PhDr.Beáta Hybáčková, Knižnica pre mládež mesta Košice