Prejsť na obsah

Čo urobiť pred vykurovacou sezónou

Vykurovacie obdobie dané Vyhláškou Ministerstva hodpodárstva SR č.152/2005 Z.z. o určenom čase a o určenej kvalite dodávky tepla pre konečného spotrebiteľa sa začína 1 . septembra, spoločnosť TEHO žiada všetkých svojich odberateľov a majiteľov bytov, aby si skontrolovali vnútorné rozvody v bytových domoch a ventily v byte.
Predovšetkým vo vlastnom záujme by si mali správcovia domov preveriť stav vnútorných stupačkových rozvodov v bytových domoch, skontrolovať a pootvárať uzatváracie a regulačné armatúry, ktoré sú často pri nábehu ústredného kúrenia  zatvorené.
Vlastníkom bytov spoločnosť TEHO odporúča, aby na všetkých vykurovacích telesách (radiátoroch ) v byte otvorili všetky (horné, príp. spodné) ventily naplno. Tým umožnia správcom zabezpečiť odvzdušnenie jednotlivých objektov. V niektorých prípadoch je možné odvzdušniť radiátor priamo v byte, alebo sa celá stupačka odvzdušňuje v byte na najvrchnejšom poschodí.
Zabezpečením týchto úkonov a priebežným odvzdušňovaním stupačiek sa docieli, že nábeh ústredného kúrenia bude čo najkratší a bezproblémový.

Zdroj: Tepelné hospodárstvo