Prejsť na obsah

Ďalšie kvarteto mestských podnikov už pozná mená víťazných uchádzačov

Druhé kolo transparentných výberových konaní na posty riaditeľov štyroch mestských podnikov, do ktorého sa prihlásilo 34 záujemcov, už pozná svoje výsledky. 

Pracovné komisie pre každý mestský podnik vybrali najlepších uchádzačov, ktorí v priebehu uplynulých dvoch týždňov na neverejných a následne verejných vypočutiach predstavili nielen svoju stratégiu rozvoja daného mestského podniku, ale odpovedali aj na rôzne otázky členov komisií a verejnosti.   

Výberové komisie určili štvoricu najlepších uchádzačov, ktorých primátor Jaroslav Polaček (nezávislý) predloží poslancom na schválenie počas stredajšieho rokovania Mestského zastupiteľstva. 

Knižnicu pre mládež by mohla riadiť Kamila Prextová a Stredisko sociálnej pomoci Zdenka Slovíková

Z neverejného a verejného vypočutia pred zrakmi verejnosti na post riaditeľky Knižnice pre mládež mesta Košice vyšla podľa výberovej komisie najlepšie jej súčasná poverená riaditeľka Kamila Prextová. Do finále sa okrem nej dostala ešte aj manažérka Adriana Čurajová. 

Z pôvodného poltucta kandidátov na post riaditeľa Strediska sociálnej pomoci mesta Košice sa do finálového dostali dvaja najlepší uchádzači. Jeden z finalistov však tri dni pred konaním vypočutí poslal na magistrát mesta Košice e-mail, v ktorom uviedol, že sa vzdáva svojej účasti vo výberovom konaní. Vo finále tak zostala súčasná poverená riaditeľka Strediska sociálnej pomoci mesta Košice Zdenka Slovíková, ktorá v tomto výberovom konaní podľa rozhodnutia komisie aj zvíťazila. 

V Správu mestskej zelene by mala zostať Marta Popríková a v Mestských lesoch František Beli 

Na post riaditeľa Správy mestskej zelene v Košiciach si podalo prihlášku až 12 uchádzačov. Po vyhodnotení získala najviac bodov súčasná poverená riaditeľka Marta Popríková, ktorej vo finále robil spoločnosť aj vedúci oddelenia záhrad, prípravy výroby a odbornej záhradníckej skupiny v tomto mestskom podniku Peter Vrábel.

Jediný mužom, ktorý v II. kole transparentných výberových konaní, uspel v boji o post šéfa niektorého mestského podniku je súčasný poverený riaditeľ Mestských lesov František Beli. Spomedzi deviatich prihlásených kandidátov na post riaditeľa sa do finálových neverejných a verejných vypočutí okrem neho prebojovali aj výrobný námestník tohto mestského podniku Adrián Weiszer a referent sobraneckého závodu Lesov SR Jozef Staško. 

Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček (nezávislý) po oboznámení sa s výsledkami výberových konaní už komunikoval s víťaznými uchádzačmi, ktorých mená plánuje predložiť poslancom na schválenie do stredajšieho zastupiteľstva. Ak si získajú dôveru poslancov, budú môcť na svoje (staro)nové posty oficiálne nastúpiť od 1. decembra 2019.