Prejsť na obsah

Deň otvorených dverí v DPMK (bude adrenalínový)

Historické električky a Detská železnica
Košický Dopravný podnik sa tento rok aktívne zapojí do pripravovaných osláv Dňa mesta Košice. Aj tento rok sa DPMK a. s. Košice bude podieľať na spustení Detskej železnice v Čermeli, tento rok malou novinkou – doprava do Čermeľa bude pre verejnosť 1. mája zdarma. Historické električky budú premávať od 8.15 zo Staničného námestia do prestupnej zastávky na autobus pri futbalovom štadióne Lokomotívy.

Jazda zručnosti vodičov električiek
Počas prvého májového dňa sa uskutoční aj Jazda zručnosti vodičov električiek, do ktorej sa zapojí 20 vodičov DPMK. Víťaz súťaže bude reprezentovať košický Dopravný podnik na Medzinárodnej súťaži – Jazda zručnosti, ktorú organizuje dopravný podnik v Brne. Vyhodnotenie výsledkov je plánované na 17.00 hod. za účasti vedenia DPMK.

Deň otvorených dverí v DPMK
Deň otvorených dverí sa začne 2. mája o 9.30 hod. v areáli na Bardejovskej ulici za účasti vedenia DPMK a zástupcov mesta Košice. Program budú počas dňa uvádzať moderátori rádia Rapeš zo Žilinskej univerzity. O 10.30 hod. je naplánovaná adrenalínová ukážka práce záchranárov pri simulovanej dopravnej nehode, pri ktorej budú zložky civilnej ochrany odstraňovať následky zrážky električky s osobným automobilom. Približne o 11.30 sa začne obhliadka areálu z paluby historickej električky (skupiny účastníkov budú prevážané v pravidelných intervaloch). Po 12.00 hod. budú moderátori postupne prestavovať vozový park DPMK. Jednotlivé podujatia budú obohatené o súťaže pre deti ale aj dospelých.

„Deň otvorených dverí sa v našom Dopravnom podniku už roky nekonal. Určite to bude náročné, ale som rád, že môžeme verejnosti predstaviť Dopravný podnik aj inými očami. Je to nápad, ktorí vznikol u pracovníkov DPMK, chcem im za to poďakovať. Najmä za aktivitu, s akou k realizácii celého projektu pristupujú," uviedol generálny riaditeľ DPMK Michal Tkáč. Deň otvorených dverí bude naplnený zaujímavými akciami.

Oba dni organizuje DPMK program pre verejnosť v spolupráci s občianskym združením Historická spoločnosť mestskej dopravy. „Nápad zorganizovať Deň otvorených dverí v DPMK a ďalšie akcie, vo mne rezonoval už dávno, som rád, že sa nám to teraz podarilo," skonštatoval Peter Krátky z občianskeho združenia.

UPOZORNENIE pre verejnosť:
Vstup do DPMK počas DOD DPMK 2. mája bude z Bardejovskej ul. č. 6 cez turnikety. Kvôli bezpečnosti môžu prísť deti do 15 rokov iba v sprievode rodičov alebo zákonných zástupcov. Každý návštevník dostane zároveň leták s „poučením o bezpečnosti pohybu v areáli DPMK". Verejnosť sa bude môcť pohybovať vo vyznačených priestoroch.

Kontakt pre médiá:
Mgr. Monika Murová
PR a marketingová konzultantka
DPMK a. s. Košice
Bardejovská 6

murova@dpmk.sk
murovam@yahoo.com
+421 55 64 07 802
+421 905 947 508