Prejsť na obsah

Deti v ZŠ Tomášikova budú dostávať náhradnú stravu.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Košiciach vydal v pondelok 25. mája v popoludňajších hodinách rozhodnutie, ktorým s platnosťou od utorka 26. mája 2009 zastavuje prípravu stravy v kuchyni na ZŠ Tomášikova v Košiciach. Ako dôvod uviedol RÚVZ vo svojom rozhodnutí riziko prenosu asymptomatického (bezpríznakového) stafylokoka, ktorý bol identifikovaný u niektorých pracovníčok kuchyne. Toto opatrenie má preventívny význam, v súvislosti s týmto rozhodnutím nebolo zaznamenané žiadne ochorenie.

Vedenie školy ZŠ Tomášikova v spolupráci s Oddelením školstva na Magistráte mesta Košice zabezpečilo na utorok a na celé nasledujúce obdobie náhradnú formu stravy pre žiakov a zamestnancov školy. Ide približne o 600 stravníkov v ZŠ Tomášikova vrátane zamestnancov školy a bližšie neurčený menší počet stravníkov z iných zariadení. Pre približne 200 detí, ktoré navštevujú školský klub, bude od stredy 27. mája zabezpečená štandardná teplá strava v jedálni ZŠ Hroncova. Na stravovanie ich budú denne dopravovať dva autobusy DPMK.

Vzhľadom na to, že RUVZ KE informoval o rozhodnutí pozastaviť prípravu stravy v kuchyni ZŠ Tomášikova v pondelok 25. mája popoludní, približne o 15.00 hod., rodičom už nebolo možné poskytnúť informácie. So zmenou v podmienkach stravovania boli rodičia oboznámení v priebehu utorka prostredníctvom oznamu v žiackych knižkách svojich detí. Zároveň boli požiadaní o vyjadrenie, či požadujú zabezpečenie náhradnej stravy pre svoje deti počas nasledujúceho obdobia.

zdroj:
Oddelenie školstva na Magistráte mesta Košice
Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Košiciach