Prejsť na obsah

Detský Silvester 2006

Presne na silvestrovské poludnie deti po dvojhodinovom pestrom programe odratúvali symbolicky spolu s primátorom Františkom Knapíkom posledné sekundy starého roka a pripili si vo foyeri divadla detským šampanským. Krájala sa silvestrovská torta, nechýbal silvestrovský stôl s dobrotami.
"Pre deti je to skvelé, aspoň tu niečo vidia a počujú," uviedol 27-ročný Košičan Peter, ktorý prišiel na detskú rozlúčku so starým rokom s dva a pol ročným synom Kristiánom.
Deti sa moderátorovi Rišovi Herrgottovi pochválili, čo dostali pod vianočný stromček, zasúťažili si, prihovoril sa im a zaspieval ujo Silvester, dobrá víla a čert, zatancovali členovia tanečného klubu Brilant, zahrali herci Divadla Maškrta a chovanci Ústavu sociálnej starostlivosti z Rakovca nad Ondavou, či kapela Crossband.
Jediný svojho druhu na Slovensku detský Silvester zorganizovalo mesto už po tretí raz. Ako informoval vedúci oddelenia sociálnych vecí Magistrátu mesta Košice Matúš Háber, z podujatia vždy robia záznam. Deti potom pozdravujú dospelých Košičanov prostredníctvom veľkoplošnej obrazovky počas hlavných silvestrovských osláv v pešej zóne pri súsoší Immaculata.
Zdroj: TASR