Prejsť na obsah

Dni španielskej kultúry

Od 15:00 hod. sa Hlavná ulica zmení na barcelonskú „La Ramblu". Študenti španielskeho gymnázia sídliaceho na ulici Park mládeže pripravili pre Košičanov pravú španielsku fiestu v podobe veľkej zábavy, aká sa koná v uliciach Barcelony. La Rambla sa uskutočňuje pod záštitou veľvyslanca Španielskeho kráľovstva na Slovensku a primátora mesta Košice.
O 16:30 sa dnes tiež otvorí v Múzeu voskových figurín (Urbanova veža) španielska expozícia a do života sa uvedie bulletin múzea v španielčine.

V utorok 9. októbra sa o 16.30 hod. v Knižnici Jána Bocatia na Hlavnej 48 uskutoční večer latinsko-americkej literatúry spojený s prezentáciou knihy Diamant nepokoj, ktorý uvedie jej prekladateľ Milan Kolcun. Večer o 19.00 hod. začína v Štátnom divadle baletné predstavenie Don Quijote.

V stredu 10. októbra sa v Dóme sv. Alžbety koná sv. omša v španielskom jazyku.

Vo Veritase sa vo štvrtok 11. októbra o 16.30 hod. začne divadelné predstavenie v španielčine - Enrique Jardiel Poncela: Štyri srdcia s brzdou a spiatočkou /komédia v podaní študentov španielskeho gymnázia/.

Gymnázium pripravilo v priestoroch školy pre hostí na sobotu 13. októbra Deň otvorených dverí spojený s krátkym programom. Od 9.00 do 12.00 hod. budú k dispozícii verejnosti španielski i slovenskí učitelia najväčšieho španielskeho gymnázia na Slovensku.

V nedeľu 14. októbra sa o 19.00 hod. v Múzeu V. Löfflera uskutoční - recitál španielskeho pianistu Manuela Fernandéza spojený s prezentáciou prvej knihy o Košiciach pod záštitou starostu MČ Staré mesto

Doplnok k programu:
Súčasná španielska a latinskoamerická kinematografia v najlepšom filmovom klube na Slovensku - Cinefil:
15. okt. (pond.) 19:19 Volver
16. okt. (utorok) 19:19 Motocyklové denníky
17. okt. (streda) 19:19 Carmen