Prejsť na obsah

Do finálového súboja o post náčelníka Mestskej Polície v Košiciach postúpili dvaja uchádzači

Do výberového konania na post náčelníka Mestskej polície (MsP) v Košiciach sa prihlásili traja uchádzači. Do dnešného neverejného a verejného vypočutia odporučila po absolvovaní osobných pohovorov výberová komisia dvoch najlepších kandidátov a to konateľa súkromnej SBS Petra Fejfara, ktorý pracuje aj ako referent na oddelení výchovy, školenia a výcviku MsP a súčasného zástupcu náčelníka MsP Slavomíra Pavelčáka.
 
Verejné vypočutie kandidátov sa začne dnes o 14.00 hod. v malej zasadačke Magistrátu mesta Košice na Triede SNP 48/A. Aj v tomto prípade je možné, tak ako tomu bolo pri predchádzajúcich výberových konaniach na posty riaditeľov mestských podnikov, sledovať ich priebeh prostredníctvom facebookovú stránky mesta Košice: https://www.facebook.com/kosiceofficial/ Otázky finalistom je možné položiť aj cez stránku: www.sli.do#MPMK.  
 
Primátor na základe výsledkov odporúčania výberovej komisie predloží návrh na vymenovanie víťazného uchádzača na schválenie mestskému zastupiteľstvu. Ak si víťaz získa dôveru košických mestských poslancov na ich decembrovom rokovaní, nový náčelník MsP Košice by sa mohol ujať svoj funkcie od 1. januára 2020.