Prejsť na obsah

Dobrovoľníci z magistrátu a mestských podnikov skrášlili areál centra pre deti v Krásnej

Počas ďalšej z dobrovoľníckych aktivít v rámci Európskeho hlavného mesta dobrovoľníctva Košice 2019 pomohli dobrovoľníci z radov zamestnancov mesta a mestských podnikov zveľadiť areál Centra pre deti, ich rodiny a plnoleté osoby, v košickej mestskej časti Krásna. 

Dobrovoľníci sa do úprav areálu centra pre deti pustili v piatok ráno. Za niekoľko hodín namaľovali oplotenie so vstupnými bránami, drevený altánok, nový šat dostalo detské pieskovisko aj detské hojdačky, takisto balkón nad vchodom do hlavnej budovy centra. Bez povšimnutia neostala ani tráva, ktorú šikovní kosci pokosili, vyhrabali a uložili do nádob na kompost. Úprav sa dočkali aj stromy vysadené v areáli. Šikovné ženské ruky vytrhali trávu okolo pníkov ale i na iných miestach, následne ich vysypali mulčovacou kôrou. K výbornej atmosfére pri práci prispelo dobrovoľníkom nielen pekné počasie, ale aj vynikajúce pagáčiky, kapustníky a ďalšie dobrôtky, ktoré pre dobrovoľníkov nachystali pracovníčky centra pre deti, respektíve Psychosociálneho centra Košice.

Ďalšia z dobrovoľníckych aktivít mestských dobrovoľníkov bude 21. 6. 2019. Dobrovoľníci sa vrátia na historický evanjelický cintorín na Žriedlovej ulici, kde budú pokračovať v jeho revitalizácii.