Prejsť na obsah

DPMK ocenil dvanásť zamestnancov

Históriu košickej verejnej dopravy začal písať 14. november 1891. Do košických ulíc vtedy po prvý raz vyrazili štyri povozy ťahané koňmi, takzvané ,,koňky", ktoré neskôr začali cestujúci volať: tramwaje. Najstarší dopravný podnik na území Slovenska oslávil úctyhodných 120 rokov. Pri tejto príležitosti primátor mesta Košice Richard Raši a vedenie spoločnosti udelilo čestné uznania 12 zamestnancom.

Za dlhoročnú a obetavú prácu v prospech mestskej hromadnej dopravy sa primátor mesta Richard Raši a generálny riaditeľ DPMK Zdeněk Schraml v stredu 16.novembra poďakovali čestnými uznaniami dvanástim služobne najstarším zamestnancom. Tí od vedenia mesta i spoločnosti dostali aj drobné darčeky.

Najstarším zamestnancom DPMK je Milan Dudáš, ktorý sa v ňom zamestnal v roku 1966, svojmu remeslu je teda verný už 45 rokov a 17. júla oslávil svoje 63. narodeniny. V súčasnosti pracuje ako autorizovaný bezpečnostný technik. Najstarším vodičom DPMK je 61-ročný Štefan Diossy. Bezpečne preváža cestujúcich po meste i mimo neho už tri desaťročia. V dopravnom podniku má najazdených bez nehody milión a sedemstotisíc kilometrov. Jazdil na asi všetkých typoch autobusov, ktoré sa objavili na košických cestách, i keď tvrdí, že teraz je to lepšie, lebo autobusy sú prešpikované rôznou elektronikou. V spoločnosti pracuje od roku 1970.

Ďalšími ocenenými zamestnancami boli Jozef Lukáč, Ladislav Mitro, Emil Weishap, Tomáš Krajňák, Vladimír Dreisig, Ľudmila Petrovová, Kvetuša Nosáľová, Jozef Sabo, Vladimír Lazor a Ing. Júlia Mačáková.
Veľmi si vážim ľudí, ktorí v jednom podniku pracujú dlhé roky, oddane, poctivo a obetavo. Patrí im môj obdiv a úcta," povedal primátor Richard Raši.

ZDROJ: PhDr. Michaela Karaffová - PR manažérka DPMK