Prejsť na obsah

Dražba bytu na Hlavnej 81

Mesto Košice dnes odpredalo formou verejnej dražby jednoizbový byt s rozlohou 23,8 m², nachádzajúci sa na Hlavnej 81. Vysoký záujem o byt už predznamenávala aj obhliadka bytu, ktorá sa konala 4. a 9. októbra 2007. Dražobnú zábezpeku vo výške 25 000 Sk zložilo pred začatím dražby 45 vážnych záujemcov. Zasadačku Magistrátu však zaplnilo oveľa viac občanov, ktorí si zaplatili sto korunové vstupné.

Vyvolávacia cena 250 000 Sk sa za niekoľko dramatických minút vyšplhala na milión. Vydražiteľ nakoniec zaplatí mestu za odklepnutý byt 1 520 000 Sk. V prípade, že stanovenú sumu nezaplatí do 15 dní od vykonania dražby, dražobná zábezpeka vo výške 25 000 Sk prepadá v prospech mesta ako pokuta.
Ak vydražiteľ zaplatí cenu dosiahnutú vydražením v stanovenej lehote, prechádza na neho vlastnícke právo dňom udelenia príklepu. Po nadobudnutí vlastníckeho práva k predmetu dražby bude predmet dražby vydražiteľovi odovzdaný na základe predloženia osvedčeného odpisu notárskej zápisnice a doloženia totožnosti vydražiteľa bez zbytočných prieťahov.