Prejsť na obsah

Eliška sa stala prvou Košičankou narodenou v roku 2023

Šťastná mamička Ivana priviedla dnes (1. 1.) ráno v pôrodnici na Rastislavovej ulici na svet krásne dievčatko. „Pôrod bol bez komplikácií a všetko išlo podľa očakávaní dobre. Ďakujem našim zdravotníkom, že sa o mamičku postarali a od nás, od nemocnice, dostáva ako dar nadštandardnú izbu,“ uviedol riaditeľ UNLP Ľuboslav Beňa. Eliška váži 3 kilogramy a meria 49 centimetrov.

Eliška sa na svet ponáhľala, so Silvestrovským pôrodom sa nepočítalo

Pre 36-ročnú mamičku Ivanu, ktorá žije s manželom na sídlisku Nad jazerom, je Eliška ich tretie dieťa. Hospitalizovaná bola na Silvestra vo večerných hodinách. „Ocko nemohol byť pri pôrode, stará sa o malú 13-mesačnú sestričku a veľkého 8-ročného bračeka, Vôbec sme nečakali, že sa maličká narodí na Nový rok a že to bude dokonca prvá Košičanka. Termín sme mali mať až 9. januára,“ povedala Ivana.

Rodina dostala od mesta plienky, plyšového medveďa a finančný príspevok

V mene primátora mesta Košice Jaroslava Polačeka jej prišla gratulovať viceprimátorka Lucia Gurbáľová. Rodina dostala okrem veľkého plyšového medveďa a drobných pozorností už tradične aj finančný príspevok mesta vo výške 350 eur určený pre prvého Košičana, ktorý sa narodil v novom roku. „Teším sa z krásneho a zdravého bábätka a rodičom malej Elišky želám len to najlepšie, nech sa im darí a nech sa im splnia všetky túžby a sny, po ktorých túžia. Dnes môžeme hovoriť o malom zázraku, že sa rodiny aj napriek ťažkej ekonomickej a sociálnej situácii na Slovensku, dokážu a najmä chcú postarať o viac detí. Aj preto prajem rodičom veľa lásky, trpezlivosti a zároveň radosti z výchovy ich troch malých detičiek,“ povedala Gurbáľová.