Prejsť na obsah

Eurovia začne v piatok na Triede SNP druhú etapu opravy komunikácií

Kým v prvej etape opráv pozemných komunikácií na Triede SNP spoločnosť Eurovia SK robí úsek Ipeľská – Toryská, druhá etapa rieši ten istý úsek, avšak za električkovou traťou v opačnom smere, čiže komunikáciu Toryská – Ipeľská. Práce by mali začať v piatok (6. 7. 2018), cca o 8.00 hod. .

Práce v úseku Toryská – Ipeľská by mali trvať zhruba týždeň, a začnú frézovaním obrusnej a ložnej vrstvy asfaltobetónu. Ešte v rámci prvej etapy, ktorá už finišuje, budú stavbári v úseku Ipeľská - Toryská od pondelka (9. 7. 2018) robiť na výškovej úprave kanálových vpusti.

Stavebné práce na pozemnej cestnej komunikácii Triedy SNP začala Eurovia prvou etapou dňa 1. 7. 2018. Z dôvodu zníženia negatívnych dopadov ohľadom dopravných obmedzení na čo najmenšiu možnú mieru, rozdelili stavbári práce na Triede SNP do štyroch etáp (Ipeľská – Toryská; Toryská – Ipeľská; Ipeľská – Amfiteáter; Amfiteáter – Ipeľská), pričom robia aj počas dní pracovného voľna.

Predpokladaný termín ukončenia prác, ktoré Eurovia robí v rámci „Stavebnej údržby pozemných komunikácií v okrese Košice II a Košice IV, je 28.júl 2018. 

Počas stavebných úprav na tom – ktorom úseku Triedy SNP, bude vždy uzatvorený pre dopravu iba jeden jazdný pruh. Motoristická verejnosť, ktorú nielen zhotoviteľ diela, ale aj mesto Košice prosia o trpezlivosť, toleranciu a ohľaduplnosť, bude mať k dispozícii jazdný pruh pri telese električkovej trate

Vodičov motorových vozidiel budú počas jazdy navigovať a na dopravné obmedzenia upozorňovať dočasné dopravné značenia, ktoré odsúhlasil Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach.