Prejsť na obsah

Finančnú zbierku pre Prešov podporili aj seniori z košickej Garbiarskej

Čas najkrajších sviatkov v roku – Vianoc, je obdobím lásky, pokoja, nádeje, ale aj obdarúvania. Nie každý z nás má to šťastie, že môže vianočné sviatky stráviť v teple domova, v kruhu svojej rodiny, či pri plnom štedrovečernom stole. Aj preto mnohí z nás otvárajú v tomto čase svoje srdcia, a pomáhajú iným ako vedia a môžu. Pomáhajú a obdarúvajú ľudia z celého Slovenska, ale napríklad aj zamestnanci a klienti Strediska sociálnej pomoci mesta Košice (SSPMK) na Garbiarskej ulici.

Tých nenechal ľahostajnými ani tragický výbuch plynu v bytovke na Mukačevskej ulici v Prešove. Zamestnanci a starkí spoločne ukázali, že majú naozaj veľké srdce a finančnú zbierku pre ťažko skúšaných ľudí v Prešove podporili sumou 700 eur. „Ďakujem všetkým za ich ochotné srdcia, zároveň vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým obetí tragédie“ uviedla riaditeľka strediska Zdenka Sloviková.

Projekt Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? spojil dobrých ľudí z celého Slovenska

V Stredisku sociálnej pomoci mesta Košice na Garbiarskej ulici sa v rámci akcie "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok" v uplynulých dňoch udiala aj jedna nevšedná udalosť. Vďaka autorke myšlienky Jane Galatovej a koordinátorke projektu Ivane Baláž sa tak pod vianočným stromčekom v Stredisku sociálnej pomoci mesta Košice na Garbiarskej ulici objavilo takmer dvesto rôznych predvianočných darčekov. 

Neznámi ľudia z celého Slovenska, ktorých projekt spojil do jednej veľkej komunity poslali do Košíc knihy, sladkosti, kávu, ale napríklad aj ponožky, krížovky a mnoho iných darčekov. Základnou myšlienkou a cieľom tejto ušľachtilej akcie bolo, naplniť krabicu od topánok vecami, ktoré starkí nielen potrebujú, ale ktoré ich mali aj potešiť, resp., ktoré si pod stromček želali. Seniori z Garbiarskej boli z takejto veľkej ochoty darcov z celého Slovenska nadšení. 

„Ďakujeme všetkým dobrým ľuďom na Slovensku, ktorí sa do projektu zapojili, ďakujeme celému organizačnému tímu, ktorý sa na tejto krásnej akcii podieľal. Veľmi sa tešíme, že sa nám podarilo zrealizovať aj u nás, v našom stredisku niečo tak úžasne krásne. Takmer dvesto darčekov pod vianočným stromčekom sa len tak nevidí. Radosť v očiach našich starkých je nám všetkým tou najväčšou odmenou. Dotklo sa nás  skutočné čaro Vianoc“, dodala riaditeľa SSPMK Zdenka Sloviková.