Prejsť na obsah

Generálnym riaditeľom DPMK chce byť trinásť uchádzačov, Mestskej polícii chcú veliť traja

V týchto dňoch uplynuli lehoty na prihlasovanie uchádzačov o posty generálneho riaditeľa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) ako aj náčelníka Mestskej polície (MsP) Košice. Prihlášky na post generálneho riaditeľa DPMK doručilo celkovo 13 uchádzačov, náčelníkom Mestskej polície chcú byť traja ľudia.  

Mesto zverejnilo obe transparentné výberové konania koncom októbra. Pri generálnom riaditeľovi DPMK, ktorý bude zároveň aj členom Predstavenstva tohto podniku, ide už o opakované výberové konanie. 

Primátor mesta Košice Jaroslav Polaček (nezávislý) ho vyhlásil po tom, čo víťazný uchádzač z predchádzajúceho výberového konania Tomáš Kizek, nezískal pri návrhu na svoje menovanie dostatočnú dôveru poslancov košického mestského zastupiteľstva.

Post náčelníka Mestskej polície je už sedem rokov neobsadený

Výberové konanie na funkciu náčelníka košickej MsP vyhlásilo mesto z dôvodu, že tento post nie je oficiálne obsadený už sedem rokov a od roku 2012 až do súčasnosti zastávali túto funkciu iba poverení náčelníci.

Termíny jednotlivých častí výberových konaní budú záujemcom oznamované elektronickou formou, pričom vybraných uchádzačov čakajú najprv osobné pohovory. 

Najlepší z nich sa podľa rozhodnutia výberovej komisie môžu zúčastniť  neverejného, a potom i verejného vypočutia, počas ktorého budú pred verejnosťou prezentovať svoje stratégiu vedenia DPMK, resp. MsP a tiež odpovedať aj na otázky členov výberovej komisie a verejnosti.  

Následne výberová komisia určí podľa stanoveného bodového ohodnotenia uchádzačov ich poradie. Primátor na základe výsledkov odporúčania výberovej komisie predloží návrh na vymenovanie víťazného uchádzača na schválenie košickým mestským poslancom. 

Ak víťazní uchádzači z oboch výberových konaní získajú dôveru košických mestských poslancov na ich decembrovom rokovaní, nový riaditeľ DPMK a náčelník MsP Košice by mohli do svojich funkcií nastúpiť od 1. januára 2020. 

Mesto hľadá aj šéfku školstva a protokolu

Mesto Košice vyhlásilo začiatkom novembra aj ďalšie výberové konania na vedúce a referentské pozície vo verejnej správe. Do piatka 22. novembra sa môžu hlásiť uchádzači na posty vedúceho oddelenia školstva alebo vedúceho referátu protokolu a zahraničných vzťahov. Najneskôr v rovnaký dátum musí byť na Magistrát mesta Košice doručená aj prihláška do výberového konania na právnika, resp. referenta pre marketingový a komunikačný servis.

Ešte o tri dni dlhšie a to až do pondelka 25. novembra je možné sa prihlásiť do výberového konania na funkcie riaditeľa Materskej školy Hrebendova 5 alebo Materskej školy – Óvoda s vyučovacím jazykom maďarským Žižkova 4.

Bližšie informácie si záujemcovia nájdu na webovej stránke mesta Košice:  https://www.kosice.sk/clanky/skupina/vyberove-konania