Prejsť na obsah

Historická radnica dnes patrila premiérovému stretnutiu primátora a zástupcov konzulátov krajín pôsobiacich v Košiciach

K tradíciám spájajúcim sa s novým rokom patria aj stretnutia primátora mesta Košice s významnými osobnosťami verejného, spoločenského a kultúrneho života. Jedným z nich je novoročné prijatie zástupcov Generálneho konzulátu Maďarska v Košiciach a honorárnych konzulov.

Uskutočnilo sa dnes v reprezentačných priestoroch Historickej radnice.

V posledných dvoch rokoch pribudli v našom meste honorárne konzuláty Fínska, Francúzska, Grécka a Seychelskej republiky. Pozvanie od primátora mesta Jaroslava Polačeka dostalo 17 honorárnych konzulátov a Generálny konzulát Maďarska. Išlo o prvé stretnutie konzulov s novým primátorom, ktorý sa ujal funkcie po minuloročných voľbách. Obe strany prejavili záujem prehlbovať spoluprácu a zároveň hľadať stále nové prieniky v skvalitňovaní života Košičanov, aj ľudí z krajín, ktoré konzuláty zastupujú.

„Košice sa pre tento rok stali Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva, čakajú nás veľké a významne podujatia, ale aj množstvo každodennej práce. Verím, že aj s vašou pomocou sa nám podarí dokázať, že žiť v Košiciach sa oplatí, pretože sme mesto, ktoré ponúka pohodlie, aj veľké možnosti. Súdržnosť a spolupráca je veľmi dôležitá. Mesto Košice má na to všetky predpoklady, už aj preto, že tu spolu žijú v harmónii ľudia rôznych národností,“ povedal primátor.

„Vieme, že od nástupu nového vedenia mesta do úradu ubehlo ešte málo času, no napriek tomu oceňujeme nielen výrazný nástup v práci, ale aj v riešení problémov. Úprimne veríme, že vytýčené ciele v rámci zlepšovania života ľudí žijúcich v tomto meste sa podarí naplniť,“ uviedla Emese Gris z Generálneho konzulátu Maďarska.