Prejsť na obsah

INTERNATIONAL CHALLENGE DAY 2009

Mesto Košice sa aj tento rok už tradične prihlásilo do najväčšieho športového podujatia „Šport pre všetkých" - INTERNATIONAL CHALLENGE DAY 2009, ktorý je predovšetkým dňom športu a formuje uvedomelosť a nadšenie pre zdravý a aktívny životný štýl občanov.

Samotná súťaž sa konala dňa 27. mája 2009, podmienkou okrem registrácie, bolo 15 minút intenzívneho športovania (rýchla chôdza, rôzne športové disciplíny, hry, športovo – telovýchovné aktivity). Podujatie odštartovali nultou hodinou (po polnoci) spomínaného dňa a trvalo do 18.00 hodiny. Do akcie sa mohli zapojiť všetci obyvatelia mesta, vrátane žiakov a študentov, vojakov, pracujúcich, dôchodcov i celých rodín.

Pracovníci Oddelenia školstva magistrátu mesta Košice sa obrátili na všetky materské, základné, stredné školy a športové kluby so žiadosťou podporiť toto podujatie svojou účasťou. Počet zúčastnených cvičencov bol priebežne hlásený koordinátorovi, za mesto Košice Mgr. Ivanovi Šulekovi. Celkový počet zúčastnených cvičiacich po sčítaní bol 10.949.

Do tejto akcie podali svoje prihlášky aj iné slovenské mestá ako Banská Bystrica, Poprad, Humenné, Trstená, Želiezovce, Nováky, Tvrdošín, Bratislava – Nové mesto a Spišská Belá. Celkové vyhodnotenie jednotlivých zúčastnených slovenských miest bude po celkovom sčítaní všetkých nahlásených počtov cvičencov na Asociáciu športu pre všetkých v Bratislave (AŠPV). Zvíťazí mesto s najvyšším percentom zapojených občanov.

Pri tejto príležitosti mesto Košice navštívil predseda Asociácie športu pre všetkých SR Dr. Ján Holko, ktorý si zároveň obzrel aj jednu zo základných škôl na Považskej ulici. Dr. Holko vyjadril spokojnosť s priebehom tohtoročného International Challenge Day 2009 a netajil sa ani nadšením z tohto podujatia.


Zdroj:
Oddelenie školstva MMK
Referát športu a mládeže