Prejsť na obsah

Každý štvrtý žiak v Košiciach nemôže kvôli karanténe chodiť do školy

Epidemiologická situácia v košických základných školách (ZŠ) sa oproti minulému týždňu opäť výrazne zhoršila. Už len dve košické ZŠ (Považská a Starozagorská) nemajú kvôli ochoreniu Covid-19 v karanténe ani jednu triedu. V ďalších 32 základných školách v meste je však cez prestávky omnoho menší pohyb. Úplne uzatvorená je však zatiaľ len ZŠ Abovská v Barci. Žiaci jej 14 tried sa opätovne stretnú až v pondelok 30. januára, keď sa tam obnoví prezenčná výučba.

„K dnešnému dňu je na dištančnom vzdelávaní 4 173 žiakov v 198 triedach. To predstavuje vyše štvrtinu z takmer 16 500 žiakov na našich základných školách. Tie čísla nám v porovnaní s uplynulým týždňom narástli na vyše dvojnásobok. Žiadame každého, aby dodržiaval všetky pandemické opatrenia a urobil tak všetko preto, aby riziko prenosu ochorenia Covid-19 znížil na minimum,“ skonštatovala vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková.

Na ZŠ Park Angelinum sa prezenčne nevyučuje ani len v polovici tried

Spomedzi nezatvorených základných škôl je momentálne najhoršia situácia na ZŠ Park Angelinum, kde sa prezenčne vyučuje len v trinástich z 30 tried. Menej ako polovica tried je oproti bežnému školskému roku v prevádzke na ZŠ Tomášikova a ZŠ Užhorodská. Kuchárky varia výrazne menej obedov aj na ZŠ Belehradská, Krosnianska 4, ZŠ L. Novomeského a ZŠ Jenisejská, v ktorých je na dištančnej výučbe dvojciferný počet tried.

O niečo lepšia situácia je v materských školách (MŠ), ktoré majú kvôli karanténe uzatvorených 32 tried. Mimo prevádzky je na základe rozhodnutia RÚVZ do začiatku budúceho týždňa MŠ na Žižkovej ulici.