Prejsť na obsah

Kika ponúka vesmírnu kabínu

Expanzia firmy kika na Slovensku pokračuje. 19. júna otvorí v Košiciach najväčší dom nábytku na východnom Slovensku., v ktorom zamestnala už 122 zamestnancov. „Pre podnik znamená otvorenie nového obchodného domu na Slovensku pokračovanie v nastolenom smere trvalého rozširovania a dôležitý krok pri budovaní nášho postavenia
na trhu. V Košiciach sme našli rodinnú a osobnú atmosféru, ktorá nie je typická pre každý z našich obchodných domov," uviedol Paul Koch, konateľ skupiny kika/Leiner.
„Len investície do nového obchodného domu s nábytkom kika v Košiciach činili okolo 13 mil. euro na ploche 13 000 m² so 190 parkovacími miestami," informoval Július Černický, riaditeľ spoločnosti kika pre Českú a Slovenskú republiku.
Na celkovej prevádzkovej ploche o veľkosti viac ako 13 000 m2 prezentuje poskytovateľ kompletných služieb v novej prevádzke v Košiciach sortiment viac než 50 000 druhov tovaru. Obchodný dom s nábytkom bol postavený za rekordných deväť mesiacov a nachádza sa v areáli obchodného centra Optima v Košiciach. Charakteristický ráz plne klimatizovaného obchodného domu s nábytkom je zariadený v najmodernejšom dizajne a vytvára „vretenový schodiskový stĺp" prechádzajúci všetkými poschodiami a umožňuje tak zákazníkom nahliadnuť do veľkého výberu riešení zariadenia, nábytku a obytných doplnkov. Tri predajné poschodia, najmodernejšia technika s novou koncepciou osvetlenia a využitím účinných a energeticky úsporných osvetľovacích prostriedkov vo forme HQ žiariviek, detský kútik, reštaurácia, panoramatický výťah a bezplatné parkovacie miesta poskytujú zákazníkom príjemný zážitok z nakupovania. Absolútnou novinkou je vesmírna kabína, kde si môže zákazník vyskúšať posteľné matrace, pôvodne vyvinuté pre astronautov NASA.
„Otvorenie obchodného domu je príležitosťou pre vnímanie Košíc ako mesta s rozširujúcim sortimentom obchodov nielen pre obyvateľov mesta, ale celého regiónu. Budem rád ak ich bilancia po roku bude uspokojivá a konkurencia sa stane pre spoločnosť motiváciou byť dlhodobo najlepším na trhu," povedal na otvorení primátor mesta František Knapik.

Veľkolepé slávnostné otvorenie

Slávnostné otvorenie najväčšieho domu nábytku na východnom Slovensku v Košiciach sa uskutoční 19. júna o 8.00 hod. a jeho súčasťou bude veľká, štyri dni trvajúca slávnosť pre všetkých zákazníkov a množstvo zaujímavých ponúk. Zábavný program nielen pre deti s moderátorom „Rádia Expres" Ivanom Bindasom a kikolínou, kozmetická poradňa s Ivanou Christovou pre všetky ženy, zmrzlina zadarmo pre deti, ako i veľká výherná súťaž s hlavnou cenou vo forme dovolenky v Tunise pre 2 osoby a množstvom ďalších cien (napríklad nábytok, let balónom alebo vstupenky do aquaparku), to všetko čaká na návštevníkov domu nábytku kika Košice.

Kto je kika

„Pekné bývanie a individuálne zariaďovanie – najvyššia kvalita za najlepšie ceny" - to je princíp rodinného podniku, ktorý založil v roku
1973 Dr. Herbert Koch. Jeho napĺňanie umožňuje ponuka obrovského sortimentu viac než 50 000 produktov. Od založenia firmy kika bolo na rakúskom trhu otvorených 33 obchodných domov s nábytkom. Otvorením nového obchodného domu v Košiciach patrí skupina kika/Leiner so 64 európskymi prevádzkami v Rakúsku, na Slovensku, v Česku, Chorvátsku a Maďarsku k popredným firmám obchodu s nábytkom v Európe.  Už koncom roka sa otvorí prvý obchodný dom s nábytkom kika v Bukurešti. Na mape kika však sú i nové cieľové krajiny ako napríklad Srbsko, kde sa otvorenie očakáva. kika je okrem toho prostredníctvom k-Franchise aj poskytovateľom frančízy a na tejto báze otvorila v novembri 2007 obchodný dom s nábytkom v Rijáde a len nedávno, v máji, obchodný dom s nábytkom v Dahráne/Saudská Arábia. Ďalšie obchodné domy v Saudskej Arábii a v Moskve/Rusko sa už pripravujú. V obchodnom roku 2007/08 dosiahla skupina kika/Leiner s približne 8.200 zamestnancami celkový obrat vo výške 1,248 mld. euro.