Prejsť na obsah

Klzisko v Mestskom parku začne na Štedrý deň so skúšobnou prevádzkou

Mesto Košice a mestský podnik Tepelné hospodárstvo (TEHO) pripravilo pre obyvateľov mesta vianočný darček. Na Štedrý deň sa opätovne začne s prevádzkou klziska v Mestskom parku, ktoré bude v tento deň k dispozícii Košičanom od 9.00 do 13.00 hod.

Fanúšikovia korčuľovania alebo amatérske hokejové tímy budú môcť klzisko naplno využívať od 26.12. až do polovice januára medzi 9.00 – 20.00 hod. V závislosti od záujmu a poveternostných podmienok sa potom prehodnotí aj prípadné ďalšie predĺženie prevádzky.

Klzisko sa predbežne otvorí počas najvychytenejšej časti zimnej sezóny

V dňoch 12.1 – 14.1. bude práve toto klzisko dejiskom Majstrovstiev Česka a Slovenska v rybníkovom hokeji 2024, z ktorého sa poltucet najlepších tímov kvalifikuje na MS v Kanade. Organizátori majstrovstiev Česka a Slovenska počítali maximálne s 24 tímami, no už teraz je ich prihlásených 33. Nielen kvôli zvýšenému záujmu o tento šampionát, ale aj vzhľadom na mnohé požiadavky športovej verejnosti sa mesto Košice po dohode s TEHO rozhodlo zmeniť svoje pôvodné rozhodnutie. Počas najvychytenejšej časti zimnej sezóny sa tak klzisko bude môcť otvoriť pre všetkých fanúšikov aktívneho pohybu.

„Som nadšený za všetkých Košičanov a športovcov v meste, ktorým poskytneme nádherný zážitok, na ktorý nezabudnú. Tento týždeň sme po stretnutí s partnermi našli také riešenie, aby obľúbené klzisko v Mestskom parku mohlo byť v prevádzke aspoň počas zimných prázdnin bez toho, aby sa tým výraznejšie zaťažil náš rozpočet. Ešte pred štedrovečerným stolom pozývam každého, aby si prišiel zakorčuľovať na čerstvom vzduchu. Ak to náhodou nestihnete, priestor na to bude od 26. decembra ešte skoro ďalšie tri týždne, ktoré vyvrcholia federálnym šampionátom amatérskych hokejových tímov,“ informoval primátor mesta Jaroslav Polaček (nezávislý). 

K dispozícii bude aj požičovňa korčulí a bufet

Hodinové vstupné na klzisko bude predstavovať 2,50 eura pre dospelého a 1,50 eura pre dieťa nad 140 cm, menšie deti sa budú môcť korčuľovať zdarma. Amatérske partie hokejistov si budú môcť v Mestskom parku zahrať za 110 eur na hodinu. K dispozícii bude aj požičiavanie korčulí za 3 eurá na osobu a ich brúsenie. Každý korčuliar alebo jeho sprievod sa bude môcť občerstviť aj v blízkom bufete pri vchode na kúpalisko Rumanova. Rozpis prevádzkových hodín bude pravidelne aktualizovaný na www.teho.sk ako aj na ďalších informačných kanáloch TEHO a mesta Košice.

Ako doplnil ekonomický námestník riaditeľa TEHO Štefan Ferencz, na základe skúseností z predchádzajúcich dvoch rokov predpokladajú, že počas zimných prázdnin by príjmy zo vstupného mohli pokryť prevádzkové náklady.

„V stredu sme začali s výrobou ľadu, do víkendu ešte doladíme nejaké detaily, aby to bolo dobre pripravené. So skúšobnou prevádzkou začneme na Štedrý deň. S tou pravidelnou počítame od 26.12 zhruba do polovice januára a potom uvidíme, čo ďalej, Čerešničkou na torte budú druhý januárový týždeň majstrovstvá v rybníkovom hokeji. Sme radi, že aj finančne mimoriadne náročným časom sa nám podarilo prijať také riešenie, aby sme klzisko dokázali sprevádzkovať aspoň v takejto podobe. Urobíme tým radosť mnohým Košičanom a to nás veľmi teší.“