Prejsť na obsah

Knižnica pre mládež mesta Košice otvára novú pobočku v škole Jozefa Urbana

V Knižnici pre mládež mesta Košice vrcholia prípravy na otvorenie novej pobočky na Základnej škole Jozefa Urbana na Jenisejskej 22. Túto novú školskú pobočku, v poradí osemnástu, slávnostne otvoria v pondelok 24. októbra, čo je Medzinárodný deň školských knižníc. Knižnica pre mládež mesta Košice tak spolu s mimoškolskými pobočkami bude mať celkovo na území mesta dvadsať štyri pobočiek.

Pripravovaná pobočka v ZŠ na Jenisejskej má dve miestnosti. Prvá, zaplnená regálmi s knihami, poslúži ako požičovňa kníh. Druhou je čitáreň, kde sa budú uskutočňovať vzdelávacie, výchovné a zábavné knižničné podujatia. Mladých čitateľov sa ujme dlhoročná, nápaditá knihovníčka Eva Petrášová.

Pri zriaďovaní pobočky pomáha škola s čestným názvom podľa mena známeho spisovateľa a textára Jozefa Urbana, ktorý v jej blízkosti dlho býval a jeho brat Miroslav bol jej žiakom. Škola má k literatúre blízko, o čom svedčia vynikajúce výsledky jej žiakov v súťažiach umeleckého prednesu. Dokázala to aj tentoraz, keď do jednej z miestností novej pobočky kúpila koberec, pestrými farbami natrela knižné regály a žiaci pomáhali pri nosení kníh.


Zdroj: Knižnica pre mládež mesta Košice