Prejsť na obsah

Košičania pomôžu sumou viac ako 13 tisíc eur

Ani tohoročné najkrajšie sviatky roka sa v Košiciach nezaobišli bez tradičného primátorského punču. Na vianočných trhoch ho niekoľkokrát ponúkal aj samotný primátor Richard Raši, ktorý zaň spolu s ostatnými predajcami vyzbieral krásnu sumu – 13 100,63 eur. Radosť ňou urobia tým, ktorí to najviac potrebujú.

Každoročný primátorský punč má charitatívny cieľ. Ľudia si tento vianočný nápoj mohli kupovať počas týchto vianočných trhov v na to určenom stánku a prispieť mohli ľubovoľnou sumou, minimálne však jedným eurom. Ku každému poháru dostali tento rok kupujúci aj chutný škvarkový pagáčik.

V čase od 5.decembra do 23.decembra 2011 sa predalo 1891 L punču. Výťažok bude poslednú januárovú nedeľu na benefičnom koncerte rozdelený medzi tri organizácie: Svetielko pomoci (nezisková organizácia) – prepravná služba pre cieľovú skupinu detí s onkologickým ochorením; Cesta nádeje (príspevková organizácia) - opatrovateľská služba pre seniorov a občanov s ťažkým zdravotným postihnutím a Klub cystickej fibrózy (občianske združenie) - špeciálne poradenstvo pre rodičov s deťmi, ktoré trpia cystickou fibrózou.

"Ďakujem všetkým Košičanom, ktorí prispeli na dobrú vec. V roku 2011 tak môžeme spoločne pomôcť sumou o dve tisíc eur vyššou ako minulý rok," teší sa primátor Richard Raši.