Prejsť na obsah

Košičania sa môžu opäť zapojiť do súťaže o najkrajší balkón

Jednou z možností ako sa dá spríjemniť život nielen sebe, ale aj svojmu okoliu, je skrášľovanie okien, balkónov, lodžií či terás peknými kvetmi, a rôznymi rastlinkami. Martin Petruško, viceprimátor mesta Košice, pokračuje v peknej tradícii, ktorá začala v roku 2014, a vyhlásil ďalší ročník čoraz viac medzi Košičanmi obľúbenej „Súťaže o najkrajší balkón metropoly východu, ale aj lodžie, okna, či predzáhradky".

V predchádzajúcich rokoch sa do nej zapojili desiatky Košičanov, ktorí ukázali, že majú veľmi pozitívny vzťah k prírode, svojmu okoliu, a ktorým záleží na tom, aby naše mesto, aj vďaka ich úsiliu, bolo stále krajšie a krajšie. Každý rok to dokazujú svojím umom, šikovnosťou a usilovnosťou, vďaka čomu sa ich balkóny, lodžie, okná alebo predzáhradky menia na malé ostrovčeky pestrofarebnej nádhery. Aj preto sa vedenie mesta v spolupráci so Správou mestskej zelene v Košiciach rozhodlo pred štyrmi rokmi zorganizovať prvý ročník súťaže, aby mohlo oceňovať tých najšikovnejších „záhradkárov".

Tento rok potrvá súťaž, do ktorej sa môžu opäť zapojiť obyvatelia všetkých 22 košických mestských častí od 25. júna, do 23. septembra 2018. Základnou podmienkou účasti v súťaži je zaslanie fotografie svojho rozkvitnutého balkóna, okna, lodžie prípadne predzáhradky na e-mailovú adresu: komunikacne@kosice.sk.

Po ukončení súťaže vyberie odborná komisia štyroch výhercov hodnotných cien. Traja súťažiaci (podľa umiestnenia v súťaži) získajú poukazy na nákup záhradkárskeho materiálu podľa vlastného výberu v hodnote 150, 100 a 50 Eur, ďalší získa špeciálnu cenu viceprimátora mesta Košice. 

Organizátorov súťaže teší, že sa Košičanom súťaž páči, aj keď z roka na rok má súťažná porota čoraz ťažšiu úlohu, vybrať zo všetkých súťažiacich len tých najlepších. Balkóny, okná, lodžie alebo predzáhradky sa totiž každým rokom, vďaka ich šikovným majiteľom, rozvíjajú viac a viac do krásy. Každý má však šancu vyhrať peknú cenu, preto nezabudnite posielať originálne fotografie vašej kvetinovej nádhery na uvedenú e-mailovú adresu.