Prejsť na obsah

Košičania si napíšu scenár pre svoju budúcnosť

Mesto Košice spúšťa v týchto dňoch kampaň “Scenár pre Košice”. Jej cieľom je v spolupráci s neziskovou organizáciou Creative Industry Košice zapojiť verejnosť do tvorby nového Programu hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja. Ten určí budúcnosť mesta a jeho okolia v dôležitých oblastiach života všetkých obyvateľov. Podľa neho plánuje mesto v nasledujúcich siedmich rokoch využívať eurofondy a uskutočňovať aj investície zo svojho rozpočtu. 

Verejnosť sa do týchto aktivít bude môcť zapojiť v niekoľkých fázach. Prvou možnosťou je vyplniť dotazník na www.scenarprekosice.sk. V ňom môžu obyvatelia a obyvateľky mesta vyjadriť svoje predstavy o tom, ako by mali vyzerať Košice v budúcnosti a do akých konkrétnych oblastí by sa mal sústrediť rozvoj nášho mesta. Neskôr budú nasledovať diskusie a verejná prezentácia s možnosťou pripomienkovania. 

Obyvatelia sa môžu podieľať na úspešnom príbehu moderného mesta

„Plán rozvoja je kľúčový scenár pre naše mesto. Ovplyvní, ktorú školu či domov sociálnych služieb zrenovujeme, kde postavíme cyklotrasu či zastávku MHD a ako budeme ochraňovať zelené plochy. Musí slúžiť všetkým občanom, preto chceme poznať čo najviac názorov a nápadov. Chceli by sme zapojiť všetky skupiny v meste. Zaujíma nás, čo trápi seniorov aj teenagerov. Už sa teraz sa tešíme na všetky podnety, vďaka ktorým budeme môcť všetci spolu vytvoriť úspešný príbeh moderného mesta,” povedal primátor mesta Košice Jaroslav Polaček (nezávislý).

Nový Plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesto Košice vznikne spolupráci s 40 obcami vo svojom okolí, ktorých obyvatelia sa takisto môžu angažovať pri jeho tvorbe.