Prejsť na obsah

Košice na veľtrhu URBIS INVEST

V dňoch 22. až 26. apríla 2008 sa v priestoroch Brnenského výstaviska konali Stavebné veľtrhy Brno a URBIS INVEST, ktorý patrí k medzinárodným veľtrhom orientovaným na investície, financie, reality a technológie pre mestá a obce. Spoluúčasť mesta Košice, mesta Rožňava a Košického samosprávneho kraja, ako aj Banskobystrického a Trenčianskeho kraja bola pod gesciou Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR, Trenčianskej regionálnej komory SOPK a Zväzom stavebných podnikateľov Slovenska.

Mesto Košice sa prezentovalo ako mesto, ktoré je otvorené podnikateľským aktivitám, ponúkalo vytipované územia pre investovanie v oblasti občianskej vybavenosti, priemyselné zóny, obytné zóny a zónu pre rekreačné a voľno-časové aktivity. Zástupcovia mesta v rámci rokovaní s českými a slovenskými samosprávnymi krajmi získavali a vymieňali si skúsenosti v oblasti rozvoja mesta a regiónu.

Počas konania veľtrhu sa uskutočnilo pracovné stretnutie českých hejtmanov a slovenských županov, ktorí navštívili aj expozície českých a slovenských krajov.

URBIS INVEST Brno je miestom, kde sa stretávajú mestá, obce a kraje, dostávajú sa do povedomia podnikateľskej sféry, propagujú úsilie o vytváranie nových príležitostí investovania.