Prejsť na obsah

Košice sa pripravili na tropické dni, oddnes sa začalo s polievaním ulíc, na Hlavnej fungujú rozprašovače a v piatok sa otvorí Mestská plaváreň na Rumanovej

V utorok 11. júna by v Košiciach mal byť prvýkrát v tomto roku tropický deň, keď teploty prekročia 30 stupňov Celzia. V prípade takýchto tropických hodnôt nastupujú do ulíc mesta kropiace autá, ktoré začnú polievať centrum mesta a rozhorúčené asfaltové komunikácie.

Kropiace autá dnes v centre mesta, od zajtra aj v mestských častiach

Tak to bude aj dnes a podľa predpovede počasia zrejme až do konca týždňa, keď od 11.00 hod. sú v prevádzke kropiace autá v prevádzke na Hlavnej, Alžbetinej a Mlynskej ulici. Zároveň sa od zajtra budú kvôli zníženiu prašnosti polievať aj vybrané hlavné ťahy v mestských častiach Staré mesto, Sever, sídlisko Ťahanovce, sídlisko KVP, sídlisko Dargovských hrdinov, Juh a Západ.

Všetci tí, ktorí sa chcú ochladiť aj priamo na Hlavnej ulici, budú môcť počas aktuálnej vlny horúčav zájsť ku kostolu premonštrátov a k Dolnej bráne. Na oboch miestach budú každý deň, počas majú byť teploty na 30°C byť od 10.00 - 18.00 hod. v prevádzke tzv. rozprašovače na princípe vodnej hmly.

Obyvatelia a návštevníci mesta môžu nájsť chládok aj v parkoch, kde sú spustené fontány, ktoré v týchto priestoroch výrazne znižujú teplotu.

Na letnú sezónu sú pripravená aj mestské kúpaliská. Mestská plaváreň, kúpalisko Rumanová v Mestskom parku má naplánované otvorenie na piatok 14. júna. Na sesterské kúpalisko Červená hviezda, ktoré takisto spravuje mestský podnik Tepelné hospodárstvo, zavítajú prví návštevníci 28. júna 2019.

Čo sa týka noviniek, zavádza  s viacero opatrení na úsporu energií a nákladov. Jedným z nich je prekrytie hladiny 50-metrového bazéna rolovacou fóliou na Rumanovej a 33-metrového vodnopólového bazéna na „čéhačku“. Bazény sa budú zakrývať v noci a počas dní, keď počasie nebude dovoľovať ich prevádzku. Podľa prepočtov sa tak zamedzí stratám tepla v rozsahu 2 – 3 stupňov Celzia za noc.

Informácie aj na weboch www.kupaliskorumanova.skwww.cervenahviezda.sk

Takisto obe kúpaliská budú mať nové webové stránky, ktoré budú funkčné počas letnej sezóny. Prostredníctvom nich budú informovať o všetkých novinkách, o aktuálnej kapacite (počte návštevníkov), o teplote vody, počasí, atď.

Webstránka - www.kupaliskorumanova.sk bude spustená od zajtra a www.cervenahviezda.sk v posledný júnový týždeň. Na oboch webstránkach bude k dispozícii aj online stream z vybraných kamier, aby  návštevník dostal komplexný prehľad o aktuálnej situácii na konkrétnom kúpalisku.

Stream bude v zníženej kvalite, aby neboli čitateľné tváre. Zároveň sa zavádza aj on-line predaj lístkov, aby návštevníci nemuseli čakať v rade. Po kúpe vstupenky potom prejdú dovnútra kúpaliska napr. na základe priloženia čiarového kódu z mobilu k turniketu.

Ceny vstupného na kúpaliskách zostávajú nezmenené

Ceny vstupného na oboch kúpaliskách sa meniť nebudú, zostanú na minuloročnej úrovni. Rozdiel medzi oboma kúpaliskami je ten, že v cene lístka na „čéhačku“ je aj skrinka v šatni. Takisto je tam možné v obmedzenom počte do vyčerpania disponibilnej kapacity bezplatne využiť aj ležadlá so slnečníkom.

Vstupné – Kúpalisko Červená hviezda

Dospelý denný                                    5,00 €

Dospelý zľavnený – po 15.00 hod.     4,00 €

Detský denný                                     4,00 €

Detský zľavnený - po 15.00 hod.        3,00 €

Dôchodca, ZŤP                                   3,00 €

Študenti ISIC, EURO                           4,50 €

 

Vstupné - Kúpalisko Rumanova

Dospelý denný                                    4,50 €

Dospelý zľavnený – po 15.00 hod.     3,50 €

Detský denný                                     3,50 €

Detský zľavnený - po 15.00 hod.        2,50 €

Dôchodca, ZŤP                                   2,60 €

Študenti ISIC, EURO                           4,00 €