Prejsť na obsah

Košice získali ratingový certifikát

Do Košíc dnes zavítal riaditeľ Slovenskej ratingovej agentúry Ing. R. Autner, aby odovzdal primátorovi mesta Ing. F. Knapíkovi ratingový certifikát. Mestu Košice bolo priradené dlhodobé ratingové hodnotenie v kategórii transakcií v slovenských korunách BB (stabilný výhľad). V kategórii transakcií v cudzích menách bolo priradené ratingové hodnotenie BB - (stabilný výhľad). Krátkodobé ratingové hodnotenie Mesta Košice je S3, čo je najlepšie možné krátkodobé ratingové hodnotenie pre subjekty dosahujúce dlhodobé ratingové hodnotenie BB.
„Prešli sme poriadny kus cesty. Tento certifikát je pre nás indikátorom zlepšenia našich snáh, v ktorých naďalej pokračujeme. Blížime sa k hranici investičného pásma, ktoré je zaujímavé pre veľkých bankárov a investorov," skonštatoval primátor mesta.
„Toto ohodnotenie hovorí o reálnom stave mesta a Košiciam právom patrí. Vaše mesto sa odrazilo a ide už len hore. Analytici našej agentúry sú vám kedykoľvek k dispozícii," doplnil riaditeľ ratingovej agentúry.
Za jednu z najvýznamnejších kvalitatívnych pozitívnych zmien považuje Slovenská ratingová agentúra zlepšenú komunikáciu medzi vedením mesta a MsZ.