Prejsť na obsah

Košické školy majú 17 pozitívnych žiakov a sedem zamestnancov s ochorením Covid-19

Po nedávnom prudkom náraste počtu žiakov a zamestnancov košických základných škôl (ZŠ) s ochorením Covid-19 zostali tentoraz tieto čísla na porovnateľnej úrovni ako uplynulý týždeň. Na základe hlásení riaditeľov jednotlivých škôl je k utorku 19. októbra 2021 pozitívnych celkovo 17 žiakov a 7 zamestnancov škôl. Pred týždňom oddelenie školstva magistrátu mesta Košice evidovalo 21 žiakov a 4 zamestnancov.  

Tento týždeň evidujú nové prípady na poltucte škôl

„Tento týždeň nám pribudli nové prípady na základných školách Maurerova, Hroncova, Belehradská, Laca Novomeského, Staničná a Tomášikova. Najviac a to až 104 žiakov je v karanténe na ZŠ Maurerova, vysoké počty detí na on-line výučbe máme aj na ZŠ Drábova a Staničná,“ uviedla vedúca oddelenia školstva košického magistrátu Beáta Lopušniaková.

Celkovo je momentálne najmä kvôli svojim pozitívne testovaným spolužiakom v karanténe 570 detí, čo sú necelé tri percentá  zo všetkých žiakov košických škôl. Namiesto prezenčnej výučby prebieha on-line vyučovanie v celkovo 23 triedach, čo je oproti minulému týždňu pokles o dve triedy. Ochorenie Covid-19 tak v súčasnosti negatívne ovplyvňuje výučbu na 13 z 34 ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice.